Přináší konzumace poživatin silnější opojení než kouření konopí?

15.09.2022 16:34 | Komerční článek

Legalizace konopí je ve světě bouřlivá. Od Kanady po Thajsko, od Uruguaye po Maltu a po celých státech vidíme, jak prohibice pomalu končí.

Přináší konzumace poživatin silnější opojení než kouření konopí?
Foto: archiv RV
Popisek: Marihuana

Mnozí začínající kuřáci si zřejmě myslí, že edibles jsou bezpečnější metodou konzumace než kouření, a tak jsme si řekli, že je nejvyšší čas zjistit, zda mají pravdu...

Tráva se právě stala legální, a přestože jste nikdy nekouřili jointa, rádi byste to zkusili? Problém je, že nesnášíte kouření a podráždění plic a krku, které může přinést. To je fér. Nejste v tomto pocitu sami, většina začínajících uživatelů se domnívá, že edibles jsou bezpečnějším a pohodlnějším způsobem konzumace konopí.

A i když možná správně říkají, že jídlo je jistě příjemnější zážitek než kouření, mnozí si vůbec neuvědomují rozdíly v "opojném" zážitku, který může přinést kouření nebo snědení několika lahodných gumových bonbónů s trávou.

Je pravda, že snědení jednoho nebo dvou poživatin může způsobit, že se uživatel cítí výše, než kdyby vykouřil stejné množství trávy? pojďme to zjistit.

Účinky kouření konopí

Kouření trávy a konzumace poživatin není totéž, vlastně ani zdaleka.

Když kouříte nebo vapujete konopí, prochází dýchacími cestami až do plic. Odtud se kanabinoidy dostávají průduškami do plicních sklípků (vzduchových vaků, které vyplňují plíce). Odtud se dostávají do krevního oběhu a jsou posílány do mozku, kde se vážou na kanabinoidní receptory.

Tato rychlá cesta znamená, že účinky kouření trávy pocítíte téměř okamžitě, protože je to jeden z nejrychlejších způsobů, jak dostat THC do těla. Opojení z kouření obvykle vrcholí po 30 minutách a může trvat 2 až 6 hodin, v závislosti na kvalitě trávy a vaší vlastní rychlosti metabolismu.

Při kouření je hlavním účinným kanabinoidem, který vyvolává pocit euforie, delta-9-tetrahydrokanabinol (THC). To je ta část trávy, která vás "zhulí".

Účinky konzumace jedlých rostlin

Konzumace konopných pochutin může být ve srovnání s kouřením velmi neobvyklým zážitkem. Je to dáno tím, že proces, kterým v těle prochází, je zcela odlišný. Zatímco inhalace nabízí rychlou cestu přes krevní/mozek bariéru, při konzumaci musí konopí projít trávicím traktem a dostat se do jater - což znamená, že účinné látky jsou zpracovávány mnohem pomaleji.

Dalším velkým rozdílem je, že játra přeměňují delta-9-THC na 11-hydroxy-THC. To vše se může zdát poněkud matoucí, ale je třeba mít na paměti, že 11-hydroxy-THC je sloučenina s delší dobou působení, která je také účinnější než běžná stará delta-9-THC.

Nástup může trvat od 45 minut do 2 hodin a vrchol může trvat 8 až 10 hodin, přičemž vrchol nastává přibližně po 3,5 hodinách. Neříkáme vám to proto, abychom vás vyděsili, ale je důležité pochopit rozdíl.

Pokud začnete s malou dávkou (5 mg je dobrý výchozí bod) a počkáte alespoň 2 hodiny před dalším jídlem, mělo by to být v pořádku. Vlastně lépe než v pohodě, co takhle na vysoké úrovni?

Tak na co čekáte? Zbývá jen koupit konopná semínka (doporučujeme samonakvétací, zejména pro začátečníky), užít si jejich pěstování a připravit si svou první várku marihuanových pochutin!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…