Tanec Ostrava 2013 – to je řada originálních tanečních projektů

21.10.2013 19:05 | Zprávy

Multižánrové centrum Cooltour na Černé louce za podpory OC Forum Nová Karolina v Ostravě připravilo 13. ročník festivalu soudobého tance, pohybového a fyzického divadla Tanec Ostrava 2013.

Tanec Ostrava 2013 – to je řada originálních tanečních projektů
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Festival se uskuteční od 24. října do 13. listopadu 2013. Ke zhlédnutí bude řada originálních projektů české i zahraniční nezávislé taneční scény, které sbírají mnohá ocenění nejen doma, ale i v zahraničí. Domovskou scénou festivalu bude již tradičně Multižánrové centrum Cooltour na Černé louce. Část programu se ale odehraje také před OC Forum Nová Karolina v Ostravě, v Divadle Loutek, Staré Aréně či Minikino kavárně.  

„Festival Tanec Ostrava oslovuje a konfrontuje domácí umělce. Snaží se umožnit co nejširší laické veřejnosti sledovat současné trendy a vrcholná díla tanečního oboru. Dramaturgie festivalu je zaměřena na ukázky české a zahraniční platformy, oceněné a ojedinělé tanečně-divadelní projekty z oblasti současného tanečního a pohybového divadla, které v sobě spojují rozmanité i netradiční formy umělecké výpovědi. Využívá také přesahu jednotlivých žánrů – tance, výtvarného a vizuálního umění, divadla, hudby a zpěvu,“ vysvětluje dramaturgyně festivalu Tanec Ostrava Eva Friedlová a pokračuje: „Festival opět nabídne originální projekty české i zahraniční nezávislé taneční scény, kdy v několika málo dnech diváci uvidí pestrou paletu tanečních inscenací. Mohou se tak snadno zorientovat v aktuálním dění v oblasti současného tance, sledovat různé interprety, umělecké postupy, náměty a zpracování, užít si vynikající světelný design i živou hudbu. O jednotlivých inscenacích je možné také diskutovat s jejich tvůrci nebo se aktivně zapojit a rozvíjet své pohybové dovednosti s výraznými osobnostmi současného tance v rámci nabízených pohybových dílen.“

A co by si diváci určitě neměli nechat ujít? Festival odstartuje 24. října v 15 hodin soubor NANOHACH outdoorovou cykloperformancí NANOHACH na kole! v prostoru před OC Forum Nová Karolina a Novou radnicí a dále minimalistický taneční projekt TOUR DU CAFÉ AU LAIT situovaný do ostravských kaváren. O den později mohou návštěvníci prožít introspektivní taneční pouť inspirovanou Červenou knihou C. G. Junga s názvem Orbis Pictus. Na sobotu 2. listopadu je pak připraveno neobyčejně silné taneční představení vycházející z nespoutané energie, souhry a síly projevu tanečnice Andrey Opavské LA LOBA doprovázené živým zpěvem Jany Vébrové, které bude patřit k vrcholům letošního programu. Protože si festival klade za cíl také podporu začínajících choreografů a tvůrců, ve čtvrtek 31. října se ve složeném večeru představí mladí čeští umělci působící ve Vídni Petr Ochvat a Anička Prokopová a dále fyzické divadlo o životě a smrti absolventů ateliéru klaunské tvorby DIFA JAMU v podání Lukáše Karáska a Florenta Golfiera. V rámci ozvěn Festivalu tanečních filmů je možné zhlédnout 8. listopadu v Minikino kavárně dokument The Six Seasons o vzniku choreografie Desh světoznámého choreografa a tanečníka Akrama Khana. Závěr festivalu bude patřit slovenskému tanečnímu Divadlu elledanse, které představí choreografii Lucie Holinové FUGA spolu s velice působivou jevištní dekorací, která postupně odhaluje dění na scéně.

Vstupenky na festival jsou již v předprodeji. Podrobnější informace o programu jsou na webových stránkách www.cooltourova.cz. Všichni jsou srdečně zváni!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Vězni z celého Česka pomáhají v Krnově a na dalších místech

7:31 Vězeňská služba: Vězni z celého Česka pomáhají v Krnově a na dalších místech

Od čtvrtka pomáhá téměř stovka odsouzených v jedné z oblastí nejvíce postižených nedávnými povodněmi…