ÚOHS: Železniční dopravci nahlásili nové služby do jízdního řádu 2025/2026

11.07.2024 7:02 | Tisková zpráva

Celkem tři železniční dopravci oznámili Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže záměr provozovat nové služby v osobní železniční dopravě, a to pro jízdní řád, který bude platit od prosince 2025. Celkem by tak mohlo začít jezdit 11 nových či modifikovaných linek.

ÚOHS: Železniční dopravci nahlásili nové služby do jízdního řádu 2025/2026
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Celkem 5 nových spojů nahlásily České dráhy, a to na tratích Ostrava-Svinov – Opava východ; Praha hl. n. – Bohumín; Praha hl. n. – Břeclav; Praha hl. n. – Opava východ a Brno hl. n. – Bohumín. Dopravce Gepard Express plánuje rozšířit své služby do zahraničí, a to na tratích Praha – Olomouc – Bohumín – PL – Vilnius, LT; Praha – Olomouc – Bohumín – PL – Charkov, UA; Split, HR – HU – SK – Břeclav – Přerov – Bohumín – PL – Vilnius, LT; Praha – Olomouc – Bohumín – Terespol, PL; Split, HR – HU – SK – Břeclav – Brno – Praha – Děčín – Berlín, DE. Regionální dopravce Gerhát Train pak nahlásil spoj Dobruška – Opočno pod Orlickými horami.

Dopravci mají povinnost nahlásit Úřadu nejpozději 18 měsíců před zahájením jízdního řádu případné nové služby, které chtějí začít provozovat. Úřad s těmito oznámeními seznámí dotčené vnitrostátní subjekty, zejména objednavatele dopravy (ministerstvo, kraje) a také dopravce, kteří na daných tratích mají závazkovou dopravu. Oznámení jsou současně zveřejněna na úřední desce ÚOHS. Dotčené subjekty pak mohou ve lhůtě 30 dnů podat žádost o provedení testu hospodářské vyváženosti.

Současně Úřad informoval o těchto nově nahlášených službách také partnerské regulátory dopravní infrastruktury v zahraničí, konkrétně na Slovensku, v Chorvatsku, Litvě, Maďarsku, Německu a Polsku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

20:11 MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR finančně pod…