ÚZSVM: Zdánlivě neprodejný byt z vyloučené lokality už má nového majitele

24.12.2019 14:17 | Zprávy

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Chomutově se podařilo prodat byt 3+1 o celkové výměře 69 m2 za 41 500 Kč.

ÚZSVM: Zdánlivě neprodejný byt z vyloučené lokality už má nového majitele
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pracovníci ÚZSVM občas řeší velké výzvy a toto byla jedna z nich. ÚZSVM získal na základě projednání likvidace dědictví bytovou jednotku v Litvínově, která je součástí deprivovaného sídliště v místní části Janov.

Jak byt, tak i samotný dům jsou ve velmi špatném stavu. Byt je neužívaný, odpojený od veškerých energií, zajištěný proti trestné činnosti a bude vyžadovat výdaje spojené s uvedením bytu do obyvatelného stavu. K bytové jednotce náleží odpovídající vlastnický podíl na bytovém domě a zastavěných pozemcích.

Prodej tohoto bytu byl velmi krkolomný. Nejprve tento byt nabízel Okresní soud v Mostě v rámci vyrovnání dluhů po zemřelé odhadní cenu ve výši 130 000 Kč.  Žádný zájemce se však nepřihlásil a byt byl nabízen za kupní cenu ve výši 90 000 Kč. Poté se soud snažil tento byt zpeněžit prostřednictvím soudní exekutorky, která provedla elektronickou dražbu. Ani v tomto případě nebyl prodej úspěšný, i když došlo k postupnému snížení částky až na 65 000 Kč.

Soud tedy zkonstatoval, že o byty v dané lokalitě není zájem a byt je neprodejný. Proto rozhodl, že majetek, který se nepodařilo prodat v rámci likvidace dědictví, připadne státu, tedy ÚZSVM.

Bytovou jednotku se nakonec ÚZSVM podařilo prodat v šestém kole výběrového řízení s aukcí. Minimální kupní cena byla pro toto kolo stanovena ve výši 24 600 Kč. Do výběrového řízení byla doručena jediná nabídka ve výši 41 500 Kč a stala se tak nabídkou vítěznou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

20:11 MŽP posílá samosprávám 20 milionů, dohlédnou na zlepšení ovzduší v českých obcích

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR finančně pod…