Ústecký kraj: Proběhlo další jednání pracovní skupiny k těžbě lithia

09.09.2024 7:31 | Tisková zpráva

Na krajském úřadě proběhlo další společné jednání pracovní skupiny k těžbě lithia na Cínovci. Zástupci společnosti Geomet, vlastnící práva k těžbě lithia na Cínovci, představili členům pracovní skupiny aktuální stav projektu.

Ústecký kraj: Proběhlo další jednání pracovní skupiny k těžbě lithia
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Těžbu lithia připravuje společnost Geomet, v níž nadpoloviční většinu vlastní Severočeské doly, člen skupiny ČEZ. Rudu s obsahem lithia chce společnost získávat hlubinným způsobem z dolu na Cínovci v Krušných horách, přičemž začátek těžby se předpokládá mezi lety 2026 až 2028.

Zástupci společnosti Geomet představili členům pracovní skupiny, mezi nimiž je hejtman a další zástupci vedení kraje, starostové dotčených obcí, úředníci a odborníci, aktuální stav projektu a současně informovali, že společnost vede jednání ohledně případného střetu zájmů kvůli plánovanému vyhlášení CHKO Krušné hory. Starosty dotčených obcí pak nejvíce zajímalo překladiště, které chce společnost Geomet realizovat v souladu s jejich požadavky (výsledná podoba, hluk, narušení krajinného rázu atd.). 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Povodí Odry: Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

22:10 Povodí Odry: Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadn…