„Jsem velmi rád, že sommelieři ze Znojma, z Přímětické školy, si drží neustále svoji vysokou úroveň a neustále se nachází mladí studenti, kteří mají zájem se ve svých oborech vzdělávat nad rámec vyučovacích osnov. Věnují tomu svůj volný čas a využívají podpory a podmínky, které jim škola vytváří, k tomu, aby si rozšířili své vzdělání a získali tak potřebnou praxi a zkušenosti v tak reprezentativních a současně náročných soutěžích,“ říká František Koudela, člen představenstva AS ČR.
Získat titul Junior Sommelier Moravy znamenalo poprat s několika disciplínami. V základním kole museli soutěžící zvládnout písemný test s otázkami o vinařství, vinohradnictví a gastronomii České republiky. V semifinále následovala degustace anonymních vzorků vín a servis červeného vína. Ve finále, do kterého postoupili čtyři nejlepší, čekaly na soutěžící následující disciplíny: doporučení nápojů tuzemské provenience k připravenému menu, oprava chyb ve vinném lístku (vinný lístek je postavený na vínech pocházejících z České republiky), servis sektu a představení jedné ze čtyř vinařských podoblastí, kterou si vylosovali.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva