Olda pracuje v divizi návštěvnického centra již od roku 2004 a jako jediný zaměstnanec se může pyšnit 100% docházkou po dobu celého roku, včetně víkendů. Na ocenění se jednomyslně shodla odborná porota v čele s Karlem Krausem, marketingovým manažerem Plzeňského Prazdroje.
Kozel Olda působí v pivovaru ve středočeské vesničce Velké Popovice již přes osm let a nyní se konečně dočkal řádného ocenění za jeho poctivou práci. Titul zaměstnanec roku 2012 si zasloužil zejména pro jeho ochotu a oddanost značce Velkopopovický Kozel. „První náznak toho, že se chystá ocenění, jsem postřehnul již v létě, kdy mi zřídili novou kancelář s výběhem a plně vybaveným domečkem“, říká pyšně Olda. Jako jediný má celoroční pracovní dobu, která obsahuje i víkendy a státní svátky, kdy má za úkol řádně reprezentovat Velkopopovický pivovar.
Hvězda pivovaru má svého osobního asistenta, který dohlíží nejen na jeho kondici, ale i na dobrý psychický stav. Ošetřovatel tak dbá nejen na pestrost jeho stravy, aby si Olda udržel lesklou srst, ale především i na dodržení paragrafu 9 pracovní smlouvy, který udává, že „ kozel má 1x ročně nárok na kozu“. Poslední partnerkou byla koza až z Otic u Miličína. Oldovo dobré rozpoložení je pro pivovar nesmírně důležité, jelikož je každodenně vystaven přímému kontaktu s návštěvníky návštěvnického centra pivovaru. Ti v rámci návštěvnické trasy po ochutnávce místního piva přicházejí rovnou k Oldovi. „Často se stává, že přiběhne nadšená fanynka a žádá si společnou fotku. Olda je tak vystaven velkému mediálnímu tlaku a zájmu veřejnosti, proto musí stále vypadat skvěle a být dobře naladěn stejně jako známé celebrity“, sděluje šéfka Návštěvnického centra Eva Kršňáková.
Kozel Olda se stal vůbec prvním držitelem ocenění Zaměstnanec roku z celé řady předchůdců, kteří se v tomto oboru pohybovali před ním. „Úředně“ je jako pracovník veden na oddělení Tourism and Heritage ve středisku 110360 ve Velkých Popovicích.
Profil „Zaměstnance roku“
Jméno: Olda
Přezdívka: Jarda
Místo narození: rodinná farma Karilo u Karlových Varů
V zaměstnaneckém poměru: od oficiálního křtu 5. června roku 2004 na 12. ročníku Dne Kozla (kmotra Bára Štěpánová)
Náplň práce: reprezentace zaměstnavatele 365/24/7, ochotné pózování amatérským i profesionálním fotografům
Oblíbené jídlo: vrbové listí, suchý chléb, mláto a šrot
Stav: svobodný volnomyšlenkář, ve volném vztahu s několika kozami
Potomci: spousta
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva