Vězeňská služba: Stáž slovenských speciálních pedagogů v ČR

10.07.2024 19:02 | Tisková zpráva

V druhé polovině června zavítala do ČR pětičlenná zahraniční delegace odborných zaměstnanců Sboru vězeňské a justiční stráže. Hlavním cílem odborné stáže bylo získat další zkušenosti z vedení terapeutických programů a specializovaných oddílů.

Vězeňská služba: Stáž slovenských speciálních pedagogů v ČR
Foto: vscr.cz
Popisek: Vězeňská služba ČR - logo

První den navštívila delegace GŘ VS ČR v Praze a Vazební věznici a Ústav pro výkon zabezpečovací detence Praha Pankrác, kde se zajímala zejména o odborné zacházení v podmínkách zabezpečovací detence a na oddělení výkonu trestu. Následující dva dny strávili slovenští speciální pedagogové ve Vazební věznici Liberec, kde svou pozornost věnovali zejména činnostem v rámci specializovaného oddílu s poruchami duševními a poruchami chování. Poslední dva dny stáže, uskutečněné ve Věznici Znojmo, byly obsahově zaměřeny zejména na činnost specializovaného oddílu pro výkon ochranného léčení protitoxikomanického a bezdrogové zóny s terapeutickým programem.

Odborná stáž slovenských kolegů navázala na předchozí úspěšné vzájemné aktivity. Například v červnu 2023 se v Bratislavě uskutečnilo týdenní školení nových lektorů z řad odborného personálu slovenských věznic ve skupinovém intervenčním programu Vnímám i tebe, který je již několik let úspěšně realizován v českých věznicích. Výměnná stáž slovenských speciálních pedagogů úseku pedagogických a psychologických činností se v ČR uskutečnila na základě uzavřené Dohody o spolupráci mezi Vězeňskou službou ČR a Generálním ředitelstvím Sboru vězeňské a justiční stráže z roku 2020. Tato dohoda mj. specifikuje formy spolupráce, a to např. pracovní návštěvy, účast na odborných seminářích, konferencích, výměnné reciproční stáže či poskytování rekreací atd.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

VZP: Včasná diagnostika je klíčová pro zpomalení demence

11:12 VZP: Včasná diagnostika je klíčová pro zpomalení demence

Alzheimerovou chorobou a jinými formami demence trpí stále více lidí. Vloni se tak léčilo více než 6…