Vlaky se do Bohumína vrátí dřív, Správa železnic otevře důležitý koridor o víkendu

27.09.2024 13:21 | Tisková zpráva

Klíčový koridorový úsek z Ostravy-Svinova přes Bohumín do Dětmarovic bude v provozu od sobotního odpoledne. Správě železnic se podařilo urychlit opravy po nedávných povodních, které zasáhly velkou část severu Moravy a Slezsko. Už včera se znovu začalo jezdit také mezi Opavou a Štítinou.

Vlaky se do Bohumína vrátí dřív, Správa železnic otevře důležitý koridor o víkendu
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Zítřejší obnovení provozu z Ostravy dále na sever umožní dopravcům vrátit na původní trasu přes Karvinou spoje jedoucí ve směru na Čadcu a Žilinu. Nadále však platí, že vzhledem k poškození příslušných zařízení není v Ostravě-Svinově ani v Bohumíně zajištěn bezbariérový přístup k vlakům. Na ostravském hlavním nádraží prozatím není možné zajíždět z koridoru k frýdlantským nástupištím.

Dieselové vlaky začaly včera v poledne obsluhovat úsek z Opavy do Štítiny, obnovení provozu dál na Ostravu se předpokládá v polovině října. Už za týden by mělo být možné jezdit z Ostravy přes Bohumín-Vrbici do polských Chalupek.

V současnosti zbývá zprovoznit necelé tři desítky úseků. Nejkomplikovanější situace zůstává v severní části Olomouckého kraje. Některé tratě na Jesenicku voda prakticky zcela zničila. Obnovení provozu zde potrvá v některých případech i několik měsíců.

mapa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Pokles počtu narozených v prvním pololetí pokračoval

16:08 Český statistický úřad: Pokles počtu narozených v prvním pololetí pokračoval

Během prvního pololetí letošního roku se počet obyvatel Česka snížil o 21,5 tisíce. Z větší části k …