Oba zde představili svůj příběh a význam ocenění Regionální potravina jak pro ně tak pro Společnost mladých agrárníků, která podporuje propagaci venkova a podnikání mladých lidí v zemědělském oboru.
Ministerstvo zemědělství uděluje každoročně ocenění Regionální potravina těm nejkvalitnějším zemědělským a potravinářským výrobkům, které zvítězí v krajských soutěžích. Se svými produkty uspěli vloni také mladí agrárníci - David Smetana se svým zelným salátem s koprem a František Němec s Tvaroháčkem.
„Tento projekt může být inspirací pro spotřebitele, aby si kupovali kvalitní regionální potraviny. Našim cílem je poskytovat to nejlepší, co máme. Odměnou jsou spokojení zákazníci, kteří se vrací,“ reagoval František Němec, viceprezident Společnosti mladých agrárníků, který hospodaří na Vysočině a věnuje se zpracování mléčných a masných výrobků.
Podle mladých agrárníků se začíná postupně měnit spotřební chování Čechů. Ti si uvědomují, že kvalita potravin výrazně ovlivňuje zdraví člověka, a proto stále více vyhledávají regionální producenty. „Víme, co prodáváme a nedovolíme si spotřebitele šidit a nabízet podřadné produkty. Supermarkety se snaží konkurovat cenou, ale když porovnáte chuť naší zeleniny a zeleniny dovezené v kamionech přes půl Evropy, poznáte jasný rozdíl. Navíc tím, že zelenina a další produkty nejsou dováženy, šetříme životní prostředí,“ upozorňuje zemědělec David Smetana.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva