Zlatý rating od EcoVadis pro Skupinu ČEZ, patří mezi top 5 procent světových energetik

18.08.2024 14:06 | Tisková zpráva

Skupina ČEZ obdržela zlatou medaili od mezinárodní ratingové společnosti EcoVadis za způsob integrace principů udržitelnosti a společenské odpovědnosti do svého podnikání a systému řízení. V kategorii dodavatelů energií se zlatou medailí může pochlubit jen 62 společností na světě.

Zlatý rating od EcoVadis pro Skupinu ČEZ, patří mezi top 5 procent světových energetik
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Rating od agentury EcoVadis, která hodnotí přes 90 000 firem po celém světě, požaduje řada globálně působících společností po svých dodavatelích jako záruku udržitelného přístupu k podnikání.

Skupina ČEZ pokračuje v postupném zvyšování svého ESG ratingu, tedy hodnocení nefinančních kritérií z oblasti životního prostředí, sociálních aktivit a transparentního řízení a správy společnosti. Nejnovější úspěch zaznamenala u mezinárodní ratingové společnosti EcoVadis, jejíž certifikace patří mezi nejkomplexnější nástroje hodnocení udržitelnosti na světě. Ta nastavení udržitelnosti ve Skupině ČEZ přiřkla zlatou medaili, která se uděluje horním 5 % společností.

„Řada společností ze Skupiny ČEZ funguje jako dodavatelé technologií a služeb pro významné světové firmy. Rating od EcoVadis je jedním požadavků, se kterým se setkáváme čím dál častěji jako s podmínkou pro zařazení do dodavatelského řetězce těchto globálních hráčů. Že jsme hned napoprvé získali zlatou medaili, je ohromný úspěch, který nám otevírá dveře do celého světa. Potvrzuje, že naše cíle i aktivity v oblasti udržitelnosti jsou nastaveny správně,“ říká členka představenstva a Chief Sustainability Officer Skupiny ČEZ Michaela Chaloupková.

Společnost EcoVadis hodnotí více než 90 000 společností po celém světě. V rámci kategorie Dodavatelé energií je 115 společností hodnoceno bronzovou medailí, 133 stříbrnou, 62 zlatou (kromě Skupiny ČEZ také např. EDP, ENEL, E.ON) a 21 platinovou. Hodnocení je využíváno zejména v rámci dodavatelsko-odběratelských vztahů.

Skupina ČEZ si vede dobře i v ESG hodnocení u klíčových mezinárodních agentur, jejichž rating berou v potaz nejvýznamnější investoři, banky nebo třeba pojišťovny. Například u CDP získala letos v oblasti zaměřené na boj proti změnám klimatu nově hodnocení B, což je zlepšení o dvě příčky proti roku 2021. U organizace MSCI loni Skupina ČEZ obhájila úroveň AA, Morningstar Sustainalytics zase loni posunuli ČEZ o 7,6 bodu do lepší vyšší kategorie. Podle společnosti CSR Hub, která ratingy téměř 37 000 společností od desítek agentur zpracovává do jednoho finálního ukazatele, se ČEZ letos v létě dostal do první desetiny nejlépe hodnocených firem na světě.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: Esejistická soutěž České hodnoty

22:03 Ministerstvo zahraničí: Esejistická soutěž České hodnoty

Ministerstvo zahraničních věcí České republiky a Forum 2000 vyhlašují esejistickou soutěž na téma: „…