Změny v představenstvu Dopravního podniku hl. m. Prahy

22.10.2024 10:17 | Tisková zpráva

Dozorčí rada Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) na svém pondělním mimořádném jednání odvolala z představenstva DPP Marka Kopřivu, Jiřího Špičku, a také Petra Witowského, kteří končí jak v představenstvu společnosti, tak i ve funkcích ředitelů. Za nového člena představenstva dozorčí rada zvolila Jiřího Pařízka, současného ekonomického ředitele DPP. Představenstvo DPP je nadále usnášeníschopné.

Změny v představenstvu Dopravního podniku hl. m. Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Představenstvo DPP je nyní tříčlenné a pracuje ve složení:
Ladislav Urbánek – místopředseda představenstva
Jiří Pařízek – člen představenstva
Jan Šurovský – člen představenstva

Dozorčí rada současně doporučila představenstvu, aby si za nového předsedu zvolila Ladislava Urbánka, stávajícího místopředsedu představenstva DPP.

Dozorčí rada DPP na svém pondělním mimořádném jednání kromě toho uložila představenstvu, aby v termínu do 30. října 2024 připravilo a ke schválení dozorčí radě předložilo zadání otevřených výběrových řízení na pozice generálního ředitele a personálního ředitele DPP.

Dozorčí rada také projednala rezignaci Jana Marka, místopředsedy dozorčí rady DPP. Dozorčí rada DPP má k včerejšímu dni 14 členů.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je v České republice největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu. Obsluhuje celkem 3 linky metra, 150 autobusových, 36 tramvajových (27 denních a 9 nočních) a 1 trolejbusovou linku. K 1. lednu 2024 DPP vlastnil 1 185 autobusů, z toho 14 elektrobusů, 146 vlakových souprav metra, 782 tramvajových vozů a 16 trolejbusů. Podnik měl k 1. lednu 2024 v evidenčním stavu celkem 11 225 zaměstnanců, z toho 4 439 řidičů a strojvedoucích MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete na dpp.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Deficit vládních institucí za rok 2023 dosáhl 3,8 % HDP

13:21 Český statistický úřad: Deficit vládních institucí za rok 2023 dosáhl 3,8 % HDP

Na základě pravidelných konzultací Eurostat ověřil výsledek hospodaření a dluh vládních institucí, j…