Zoo Praha: Miliontý návštěvník roku 2024

22.08.2024 22:28 | Tisková zpráva

Do Zoo Praha dnes v 10.02 přišel letošní miliontý návštěvník – přesněji manželský pár se dvěma dětmi. Rodina Chalupových z Prahy vstoupila do areálu zoo jejím nejnovějším vchodem na Sklenářce u Rezervace Dja. Za své jedinečné pořadí obdrželi poukaz na zážitkový program u bongů horských a speciální dary, přičemž obě děti měly největší radost z plyšového tapíra a orangutana. Miliontého návštěvníka přivítala pražská zoo ve stejný den jako v posledním předcovidovém roce 2019.

Zoo Praha: Miliontý návštěvník roku 2024
Foto: Zoo Praha
Popisek: Zoo Praha

„Do pražské zoo chodíme několikrát ročně, když to vyjde, třeba i třikrát. Obyčejně se nejvíc těšíme na surikaty, tučňáky a žirafy, ale dnes se nemůžeme dočkat zejména gorilích mláďat,“ prozradili jubilejní návštěvníci. „Musíme ale říct, že se sem rádi vracíme nejen za zvířaty, ale také za jídlem. Takže se dnes těšíme i na dobrý oběd,“ shodli se oba manželé.

Zoo Praha se tento rok těší z výborné návštěvnosti zejména díky vzácným i atraktivním přírůstkům – mláďatům goril, orangutana, žirafy, vombata či luskouna. Dalším lákadlem je letos otevřená mongolská expozice Gobi či nově chované druhy jako například atraktivní šelmy fosy. Zoo Praha je v létě častým výletním cílem navzdory horkým dnům, během kterých své návštěvníky i zvířata ochlazuje tunami ledových kostek, četnými mlžítky nebo zmrzlinou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: O voličský průkaz pro krajské a senátní volby lze do pátku požádat online přes Portál občana

19:15 Úřad vlády: O voličský průkaz pro krajské a senátní volby lze do pátku požádat online přes Portál občana

Volby do zastupitelských úřadů krajů a první kolo voleb do Senátu PČR se budou konat již 20 a 21. zá…