Agenti SIS údajně zmařili dva teroristické útoky při MS v hokeji

28.10.2012 9:27 | Zprávy

Během loňského mistrovství světa v hokeji, které se konalo v Bratislavě, agenti slovenské tajné služby SIS údajně zabránili dvěma teroristickým útokům. V sobotu o tom v hlavní večerní zpravodajské relaci informovala Slovenská televize (STV).

Agenti SIS údajně zmařili dva teroristické útoky při MS v hokeji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Tajná služba informaci televizi nepotvrdila ani nevyvrátila. Server Topky.sk, který zprávu o údajných teroristických útocích převzal, k nim neuvedl žádné podrobnosti.

SIS smí zasahovat jen výjimečně

Slovenská informační služba (SIS) ve zprávě za loňský rok uvedla, že SIS v souvislosti s mistrovstvím světa přijala "aktivní bezpečnostní opatření".

Expert na bezpečnostní otázky Milan Žitný vznesl dotaz, podle jakého paragrafu příslušného zákona SIS postupovala. Agenti SIS mohou totiž fyzicky zasáhnout jen v jediném případě - pokud by zásah policie nebo jiných bezpečnostních služeb přišel příliš pozdě a hrozily by ztráty na životech nebo škody na majetku, uvedla STV s tím, že takováto situace během MS v hokeji nebyla zaznamenána.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

JUDr. Daniela Kovářová byl položen dotaz

Nezávislost

Paní senátorko, proč myslíte, že uspělo tak málo nezávislých kandidátů? A souhlasíte se mnou, že není dobře, když mají vládní politici převahu všude? Protože když ji mají jak ve sněmovně, tak v senátu, tak není pak senát vlastně zbytečný? A co čekáte, že přinesou příští volby? Kdo tu bude vládnout?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

12:24 Sestřelené letadlo nad Ukrajinou: Převrat ve vyšetřování? Možná se dočkáme velkého výbuchu. Doslova

Ruský koncern Almaz–Antej v úterý 2. června seznámil ruskou i světovou veřejnost s výsledky svého v…