Bohuslav Sobotka přijel do Brna a rozhlašoval: Premiér je pokrytec

24.10.2011 20:10 | Zprávy

Skončete už konečně s tím pokrytectvím! Tak vyzval v Brně předseda ČSSD Sobotka Nečase, který spolu se stranou ODS, v jejíž čele stojí, opět nepodpořil zákon o veřejném referendu.

Bohuslav Sobotka přijel do Brna a rozhlašoval: Premiér je pokrytec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

„Už ani nedokážu spočítat, kolikrát naše strana navrhovala, aby byl konečně zákon přijat a víme, že by schválen byl. Pak by se mohli svobodně všichni vyjadřovat k problémům, které hýbou celou společností," uvedl Bohuslav Sobotka.

Pod názvem Mluvte nám do toho pokračoval v pondělí v Brně ČSSD cyklus veřejných debat s občany, které mají pomoci dotvořit nově vznikající program strany. Tentokrát se akce konala za účasti největších oranžových hvězd. Vedle sebe usedli Vladimír Špidla, Michal Hašek, Bohuslav Sobotka či David Rath. Nechyběli ani Zdeněk Škromach či Jiří Dienstbier a mnoho dalších představitelů nejsilnější opoziční strany. Na nezájem posluchačů si nemohli stěžovat. Sál Břetislava Bakaly v Brně byl zcela plný.

„První část programu chceme schvalovat na programové konferenci v listopadu v Praze. Jako jediná strana v zemi jsme se však rozhodli ještě před tím navštívit všechny kraje v zemi a o tvorbě tohoto programu debatovat s občany," vysvětlil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Při debatách se diskuse zaměřují na oblast reformy daní, penze, boj proti korupci a oblast zdravotnictví.

Veřejné referendum, toho se "pokrytec" Nečas bojí, hlásal Sobotka

V Brně se také diskutovalo o přijetí zákona o veřejném referendu ve vztahu k problematice přijetí eura pro ČR. „Pan předseda vlády se v tomto problému opět zachoval jako pokrytec, když nepodpořil přijetí zákona o veřejném referendu, které by se mohlo vyjadřovat nejen k této významné otázce," uvedl dále Sobotka.

Místopředseda ČSSD Michal Hašek zase poukázal na ohrožení poskytování sociálních služeb v krajích způsobené především nesprávně nastavenými úhradovými vyhláškami. „Jsme jeden z mála krajů, který už zavedl vlastní protikorupční portál. Nečekáme na to, až se změní mocenské poměry, ale už teď ukazujeme na regionální úrovni, že chceme skutečně důsledně bojovat," uvedl Hašek k problematice nedůvěryhodnosti politické scény.

K politické zodpovědnosti za nejnovější obvinění ze strany švýcarských vyšetřovatelů v případu privatizace Mostecké uhelné Sobotka uvedl, že k privatizaci a vyvedení mnoha milionů došlo až poté, co byla společnost privatizována vládou ODS.


Čtěte také:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Šimák

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…