Jílková versus John. Hvězdy Novy si to dnes rozdají v ČT

13.01.2011 5:16 | Zprávy

Žádnou pomstu bývalému šéfovi, ale ani nějakou ohleduplnost nelze dnes večer očekávat při setkání dvou bývalých moderátorských es televize Nova. Michaela Jílková si do pořadu České televize Máte slovo pozvala ministra vnitra Radka Johna, který bude spolu s dalšími hosty čelit dotazům na drastické škrty v policejním rozpočtu.

Jílková versus John. Hvězdy Novy si to dnes rozdají v ČT

Dlouholeté hvězdy televize Nova se dnes večer setkají tváří v tvář v pořadu České televize Máte slovo. Nekompromisní moderátorka Michaela Jílková si však účast ministra vnitra Radka Johna jako něco mimořádného vůbec nepřipouští. „Jsem tak profesionálně zdeformovaná, že jak vejdu do studia, tak zapomenu, jestli tam někoho znám, nebo ne," přiznává Jílková pro ParlamentníListy.cz.

Nepřipouští ani, že John může jako její bývalý šéf očekávat nějakou protekci. „Bude to zcela standardní. Je mi to jedno, jestli mám ve studiu toho či onoho ministra. Budu ho brát jako kohokoli jiného. A je samozřejmé, že si budeme vykat, i když jsme si spolu tykali," zdůrazňuje moderátorka, že věci neznalý divák by rozhodně neměl poznat léta strávená na jednom pracovišti.

Kotel se Sládkem trhal rekordy sledovanosti

V polovině roku 1999 po konfliktu mezi Vladimírem Železným a společností CME zůstali Jílková i John na straně Železného a nadále patřili mezi VIP osobnosti Novy. Tuto pozici jim mimo jiné zajistila vysoká čísla sledovanosti. Vždyť jak Jílková s Kotlem, tak John s pořadem Na vlastní oči dosahovali až osmdesátiprocentní podíl na sledovanosti, který znamenal, že z pěti diváků sledujících televizi si čtyři vybrali jejich pořad.

Jílková moderovala publicistický Kotel od dubna 1998 až do poloviny roku 2005. Hned při jeho čtvrtém dílu, kdy byl hostem Miroslav Sládek, dosáhl pořad závratného podílu 83 procent na sledovanosti, což tehdy představovalo více než tři a půl milionu diváků. Později osciloval mezi 1,5 a 2,5 miliony diváky a neokoukal se ani v dalších letech, kdy si držel stabilní padesátiprocentní podíl na sledovanosti, než byl na několik měsíců přerušen a později v polovině roku 2005 definitivně zrušen.

Rivalita neexistovala a o revanši nemůže být ani řeč

Ve zlatých časech Novy exceloval i John. Jak vyplývá z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s., i jím moderované Na vlastní oči se přehouply přes osmdesát procent (80,66% v úterý 15. 7. 1997), což znamenalo více než dva a půl milionu diváků. Také John v dalších letech dlouhodobě atakoval padesátiprocentní podíl na sledovanosti.

Jílková nikdy žádnou vzájemnou rivalitu nepociťovala a do studia ji proti Johnovi nepovede ani myšlenka na revanš vůči bývalému nadřízenému, jímž pro ni John byl z pozice šéfredaktora redakce publicistiky. „Byl sice osm let mým šéfem, ale já s nikým nemám revanš. Zakládám si na tom, že moderuji za šestnáct let čtvrtý diskusní pořad. Kdybych do své práce promítala své sympatie nebo antipatie, tak bych to určitě dělat nemohla," poznamenává Jílková.

Nepůjde o mě a o Johna, brání se moderátorka

Renomé ostré a kontroverzní moderátorky se zásobou záměrně provokativních otázek, jimiž se snaží hosty zahnat do kouta, vyneslo Jílkové od začátku roku 2008 angažmá v pořadu České televize Máte slovo. Hned při své premiéře nalákala k obrazovkám přes milion diváků, přestože živě moderovaná diskuse jde až po hlavním vysílacím čase.

„Ale nepůjde jen o mě a ministra vnitra. Jeho hlavním rivalem by v pořadu měl být předseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR Milan Štěpánek," brání se Jílková tomu, aby byl pořad očekáván a vnímán jako duel bývalých hvězd Novy. Dodává ještě, že s hosty se před pořadem zásadně nebaví, takže dohodnout si s ní tolerantnější přístup nebude moci ani ministr vnitra.

K věci:

Bártův očistec u Jílkové: Křik a nepříjemné narážky 

Nečas vzpomíná na Bobošíkovou. Jandákovi chybí kotelnice Jílková 

Kalousek u Jílkové: Jedni haní Kalouska, druzí Jílkovou

Foto: ceskatelevize.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…