Lidé v Rumburku se bojí. Pepřový sprej si koupila i mluvčí radnice

01.11.2011 13:28 | Zprávy

Zbraň sebou nosí nejen taxikáři, u nichž se snad ani nelze divit, ale i řada jiných obyvatel města. Děti dostávají do výbavy pepřový sprej, dospělí si pořizují zbrojní pasy a pořizují si střelné zbraně. To vše se děje navzdory navýšení počtu policistů v ulicích. Vrací se časy Divokého západu?

Lidé v Rumburku se bojí. Pepřový sprej si koupila i mluvčí radnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cedule města Rumburk

O situaci na Šluknovsku jednala vláda, Ústecký kraj a poměrně ostré prohlášení vůči vládě pronesl také prezident Václav Klaus, když prohlásil, že vlády v posledních deseti letech problémy se sociálně nepřizpůsobivými občany neřešili a místo toho jmenovali různé podle Klause zbytečné zmocněnce. Prezidentova slova v těchto dnech potvrzují i občané Rumburku, kteří si stále častěji kupují zbraně nebo alespoň pepřové spreje. Informuje o tom server Novinky.cz.

Rodiče raději své ratolesti do škol vozí

Zbraň sebou nosí nejen taxikáři, u nichž se snad ani nelze divit, ale i řada jiných obyvatel města. Děti dostávají do výbavy pepřový sprej, dospělí si pořizují zbrojní pasy a pořizují si střelné zbraně. To vše se děje navzdory navýšení počtu policistů v ulicích. Obyvatelé uznávají, že se situace částečně zlepšila, ale jejich obavy přetrvávají. Pepřový sprej pro sebe a pro svou dceru zakoupila i mluvčí rumburské radnice Gabriela Doušová

„Koupila jsem pro sebe a pro mou patnáctiletou dceru pepřový sprej. Bydlíme na odlehlém místě a bylo to pro lepší pocit," vysvětluje Doušová. To, že zájem o zbraně roste, potvrzuje i Jan Pospíšil, který je prodává. „V Krásné Lípě mám střelnici a provádím zkoušky na zbrojní průkaz. Zbraně prodávám individuálně," říká.

Lidem, kteří mají strach o vlastní bezpečnost pak radí, aby si koupili raději pepřový sprej, než střelnou zbraň.

Související:

Romové nám otráví i psy, děsí se místní. Rumburk před demonstrací

Starosta Nového Boru vyzýval školáky, aby neřešili spory násilím

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…