Ostatky českých hokejistů jsou již v Moskvě

09.09.2011 16:55 | Zprávy

Ruský speciál s těly tří mrtvých českých hokejistů dnes přiletěl z Jaroslavle do Moskvy, kde ostatky zůstanou do příletu zvláštního letadla z Prahy. První záznamy získané z černých skříněk havarovaného letadla Jak-42 s hokejisty ukazují, že motory až do okamžiku pádu fungovaly.

Ostatky českých hokejistů jsou již v Moskvě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Šlégr

Ruský speciál s těly tří mrtvých českých hokejistů v pátek přiletěl z Jaroslavle do Moskvy, kde ostatky zůstanou do příletu zvláštního letadla z Prahy.

První záznamy získané z černých skříněk havarovaného letadla Jak-42 s hokejisty ukazují, že motory až do okamžiku pádu fungovaly. Ruská média spekulují, že skutečnou příčinou pádu stroje mohl být nekvalitní letecký benzin. Ze 45 lidí na palubě přežili dva, hokejista Galimov a palubní technik.

SLEDUJEME téma Tragická smrt hokejistů

Podle informace českého velvyslanectví letadlo s ostatky Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka přistálo na letišti Ramenskoje u Moskvy. Těla hokejistů budou přepravena do jedné z moskevských nemocnic, kde budou uchována do doby, než z Prahy přiletí český vládní speciál. Přílet letadla z ČR se očekává dnes později večer na moskevském letišti Šeremeťjevo 2. 

Čtěte také:
Šlégr: Naše země přišla o tři skvělé sportovce a především pak tři skvělé lidi

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…