Petr Filipec: Se startem EET zamávala diskuze o výjimkách, podnikatelé opět vyčkávají

29.11.2016 7:35 | Zprávy

Přestože EET je doslova za dveřmi, zájem o nákup a zprovoznění pokladen opět zvolnil. Důvodem je na vládní úrovni rozpoutaná diskuze ohledně dalších výjimek, které by umožnily vyhnout se evidenci tisícovkám subjektů. A také usnadnila práci těm, kteří chtějí své daně i nadále "optimalizovat". I díky tomu je nálada na gastronomickém trhu zoufalá a zmatená. A to i přes ujištění, že případné změny budou mít platnost až od 1. dubna 2017.

Petr Filipec: Se startem EET zamávala diskuze o výjimkách, podnikatelé opět vyčkávají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Velmi nám záleží na tom, aby gastronomický trh fungoval a rozvíjel se. Situace, jaká na něm však nyní panuje, kdy se vedly zásadní diskuze o podobě zákona jednotky dnů před spuštěním zákona, tu bychom doslova označili za kritickou. Díky tomu se opět snížila motivace těch, kteří chtěli veškeré náležitosti evidence vyřešit tento týden," uvádí Petr Filipec, provozní ředitel předního dodavatele gastronomických pokladen.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Drogy v dobách totality

16:14 Policie ČR: Drogy v dobách totality

Národní protidrogová centrála oslavila 33. výročí svého vzniku. Během slavnostního programu ředitel,…