Rath: Mohl bych být ministrem financí

23.10.2011 22:49 | Zprávy

Poslanec ČSSD a středočeský hejtman David Rath se v rozhovoru pro časopis Týden opět pouští do ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09). Dokonce řekl, že by klidně mohl resort vést místo něj.

Rath: Mohl bych být ministrem financí
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Podle Ratha by České republice velmi pomohlo, kdyby stát vlastnil komerční banku. Pak by totiž mohl konkurovat privátnímu finančnímu sektoru – Rath si myslí, že bez toho se nikam nepohneme.

Z České pošty banka

Proč zakládat novou banku? Stát má Českou poštu! Ta má pobočku v každé vesnici. Poště věří každý. Kdyby se tato pošta stala základem pro vládní zemskou banku… Přes svou banku by stát mohl podporovat oblasti, které chce, aby se rozvíjely,“ říká.

Středočeský hejtman uvedl, že by stát díky tomuto kroku mohl také regulovat drahé poplatky. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka prý s Rathovým plánem souhlasí a pozitivně se tvářil i stínový ministr financí za sociální demokraty Jan Mládek.

Související:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…