V poslední době se šíří obavy z toho, že do jídla budou přidávány příměsi hmyzího původu. Dle předpisů EU se zatím mohou používat larvy potemníka moučného, tedy tzv. mouční červi, a to buď celí, nebo v prášku. V prášku mohou být přidávány do proteinových výrobků, sušenek, pokrmů na bázi luštěnin nebo výrobků na bázi těstovin.
Kromě toho jsou povolená také sarančata, opět celá či v prášku. Mohou se přidávat do zpracovaných výrobků z brambor, pokrmů na bázi luštěnin a těstovin, náhražek masa, polévek, konzervované zeleniny a masa, salátů, čokoládových cukrovinek a dalších. Minulý rok pak byl ke konzumaci schválen cvrček, celý či mletý. Lze je přidávat do chleba a pečiva, sušenek, náhražek masa, čokoládových výrobků atd.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: kas
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.