„Češi, připravte peněženky, na Moravě budou povodně.“ Finančník Vávra zavtipkoval

12.09.2024 18:42 | Monitoring

Českou republiku by měly v následujících dnech zasáhnout prudké deště a zejména na území Moravy se očekávají povodně srovnatelné s těmi v roce 1997. Kontroverzní investor a bývalý ředitel Komerční banky Radovan Vávra nahlíží na hrozící katastrofu po svém. „Češi, připravte si peněženky... Na Moravě budou povodně..“ napsal Vávra na síti X. „To je ale debil,“ reagují lidé.

„Češi, připravte peněženky, na Moravě budou povodně.“ Finančník Vávra zavtipkoval
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Radovan Vávra

V období od pátku do pondělí mají Česko zasáhnout prudké lijáky, které s největší pravděpodobností na většině území republiky přinesou záplavy. „Během následujících dní, minimálně do neděle, bude počasí u nás ovlivňovat tlaková níže spojená s frontálním rozraním, které bude na většinu území přinášet výrazné srážkové úhrny, v jihovýchodní polovině Česka a místy i na návětří výše položených míst až extrémní úhrny srážek… V důsledku vydatných srážek očekáváme od pátečního večera výrazné vzestupy hladin vodních toků,“ uvedl ČHMÚ s tím, že největší vzestupy hladin se očekávají na tocích, které odvodňují Jeseníky a další severovýchodní horské oblasti.

Právě předpoklad, že největší škody budou napáchány na Moravě, jako při ničivých povodních v roce 1997, po svém okomentoval finančník Radovan Vávra.

„Češi, připravte si peněženky... Na Moravě budou povodně..“ prohlásil Vávra.

 

 

Tento zcela bezcitný přístup ale mnohé komentující nenechal chladným.

„I takhle se dá napsat ´jsem debil´ ….“ reagoval jeden z komentujících.

 

 

„Už dlouho jste nepřipomněl, jak moc velký kokot jste,“ přidal se další.

 

 

Češi připravte si peněženky, Radovan Vávra nastupuje do Union Banky,“ vrátil úder starosta Brna-Židenice Petr Kunc, čímž narážel na kauzu krachující Union Banky, v jejímž čele při krachu stál právě Vávra.

 

 

Vávra, který sám sebe označoval jako nejlepšího českého bankéře nastoupil v říjnu 2002 jako generální ředitel a předseda představenstva do Union banky (UB). Ta byla založena v roce 1991 a pod jeho vedením v roce 2003 zkrachovala. Tehdejší vedení bylo nakonec obviněno z porušování povinností při správě cizího majetku a Vávra byl tehdy dle médií vnímán jako hlavní pachatel.

Další lidé Vávrovi připomněli jeho propagaci podvodné firmy Xixoio.

„Dražší než Xixoio to snad nebude,“ uvedl další komentující.

 

 

Právě startup Xixoio totiž Vávra veřejně doporučoval jako vhodné místo na investování. V roce 2022 ale do investiční společnosti dorazila policie a zatkla jejího zakladatele Richarda Watzkeho. Ten místo aby peníze předané od třetích osob řádně investoval a zhodnocoval, vylepšoval si raději život svůj i své rodiny. Peníze lidí byly částečně investovány do reklamy, aby se mezi lidmi vytvořil dojem, že je super nápad dát své peníze právě společnosti, která je občanům zhodnotí. Ale ve skutečnosti za tyto peníze byly zmíněnou společností nakupovány nemovitosti a pěkná auta spřízněným osobám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

22:03 Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

Největší povodňové škody nemusely nastat, mohla tomu pomoci výstavba přehrady, které však zabránila …