„Čunek zase vyhraje volby.“ Zelený naříká, novinář tuší

24.07.2024 16:40 | Monitoring

Vsetínští radní se rozhodli, že v jejich školách nesmějí žáci používat mobilní telefony. „Jiří Čunek rozhodl, a basta,“ okomentoval to někdejší spolupředseda Strany zelených Michal Berg. Novinář Vratislav Dostál k tomu dodal, že Čunek zahájil kampaň před senátními volbami.

„Čunek zase vyhraje volby.“ Zelený naříká, novinář tuší
Foto: XTV
Popisek: Senátor Jiří Čunek

„Tohle mi přijde pozoruhodné. Rada města Vsetína rozhodla, že od září se ve všech školách žákům zakážou používat mobily. Dokážu si představit, že takové omezení může mít smysl, v některých zemích jej zavedli. Co ale určitě nechápu, je způsob, jakým se o tom lidé dozvídají. V zásadě o tom rozhodl Jiří Čunek – v červnu o tom napsal na blog na iDnes, v tomto týdnu to schválila rada města a včera se to objevilo ve vysílání ČRo Zlín. Na webu města či na jeho facebooku nula informací. Přece jen bych u opatření, které se týká 2 500 dětí, očekával minimálně nějaké vysvětlování, diskusi nebo prostor pro rodiče a děti vyjádřit svoje názory či potřeby. Ale ne, tady Jiří Čunek rozhodl, a basta...,“ okomentoval někdejší spolupředseda Strany zelených Michal Berg.

„To vypadá, že Jiří Čunek zahájil kampaň před senátními volbami, které zase s přehledem vyhraje,"“ zareagoval novinář Vratislav Dostál.

O tom, že mobily do školy nepatří a že stát by to měl zajistit, psal Jiří Čunek na svém blogu na serveru iDnes.cz v červnu. „Je načase, aby děti opět byly dětmi. Dospělí mají vědět, co je pro ně nejlepší, a být schopní to také realizovat. Házet na děti zodpovědnost a tvrdit, že jim přece jen dáváme možnost svobodně se rozvíjet, není fér hlavně vůči nim, protože na to ve finále doplatí nejvíc,“ zdůvodňoval Čunek, proč se k danému rozhodnutí chce uchýlit.

„K zákazu používání mobilů alespoň na základních školách tak postupně přistupují země po celém světě, od Francie, Itálie, Portugalska, Nizozemska nebo Velké Británie po Izrael, Nový Zéland či několik států v USA. Zkušenosti s tímto opatřením jsou zatím jen pozitivní: děti jsou soustředěnější, dosahují lepších studijních výsledků. Navíc se místo koukání do mobilu opět baví mezi sebou, což je nakonec jedním ze smyslů školní docházky – socializace,“ dodal také Čunek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Čunek prostě dělá, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 24.07.2024 17:26:16
naprosto rozumné rozhodnutí. No a to je pro některé těžko zkousnutelné. Kdyby nařídil 75 druhů záchodů na škole tak mu budou tleskat.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…