„Dva atentáty. Na mě a na Fica.“ Miloš Zeman překvapil. A jeho host také

19.06.2024 18:50 | Reportáž

Prezident Miloš Zeman dal svou poslední knihu Spiknutí autora Radima Panenky a Luboše Procházky slovenskému premiérovi Robertu Ficovi, jenž se zotavuje po atentátu. „Až se s ním setkám a zeptám se ho, jestli si tuto knihu přečetl – a času teď má dost – tak to bude zajímavé srovnání dvou typů atentátů, z nichž ten první, na Slovensku, byl přirozený, lidský a takříkajíc humánní. A byl spáchán básníkem a spisovatelem zvícím 71 let a ten druhý byl tak trošku podraz, a dobrá zpráva, která by nás všechny měla těšit, zní, že ten podraz nakonec nevyšel,“ poznamenal na autogramiádě knihy, která se uskutečnila dnes v Paláci knih Luxor. A kterou navštívil i nečekaný host.

„Dva atentáty. Na mě a na Fica.“ Miloš Zeman překvapil. A jeho host také
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autogramiáda knihy Spiknutí za účasti bývalého prezidenta Miloše Zemana a autorů Luboše Procházky a Radima Panenky. Přišel i Jiří Kajínek

„Úplně si nejsem jistý, zda mohu něco k tomuto prozrazovat nebo sám rozhodovat. Možná i vzhledem k zabezpečení budoucích zabezpečení rozhovorů do té knihy. Ale co mohu říct naprosto jasně, je to, že když jsme tu knihu dopisovali, dokončovali, tak se stále objevovaly další a další informace, hlásily se nám zdroje. A s jejich vydáním se jich ohlásilo nevídané množství. A to z míst, která jsou pro tento celý příběh velmi důležitá. Ze Senátu, Ústřední vojenské nemocnice, celá řada podobných lidí se ozvala s tím, že by k tomu také něco měli a něco zažili, slyšeli a rádi by to řekli,“ poznamenal autor knihy Radim Panenka k tomu, zda je zvažován druhý díl příběhu. 

„Pokud bude zájem čtenářů a lidí o to, aby některé ty aspekty byly popsány důkladněji, aby byl dán prostor těm dalším, tak jsme určitě připraveni,“ dodal Panenka. 

„Nikdo ve svých životech nejsme bez chyb. Skutečně to dění na podzim roku 2021 nebylo fér ze strany mnoha státních úředníků. A jsem rád, že jsi tehdy přežil, protože Ústřední vojenská nemocnice, ačkoliv v zákulisí se dělo mnoho věcí, ti poskytla perfektní zdravotní péči. Ta kniha nijak nepopírá zdravotní péči nemocnice, ale poukazuje na to, co se dělo ve vrchních místech nemocnice z pomocí politiků a médií,“ doplnil druhý autor, Luboš Procházka. Knihy bylo podle jeho slov prodáno 16 500 kusů.

„Zastávám názor, že nejlepší způsob, jak motivovat tyto dva úspěšné autory, je motivace brutální. Brutální motivace v mém případě spočívá v tom, že jsem jim vždycky shovívavě říkal: Když v roce 2005 vyšla má kniha Jak jsem se mýlil v politice, prodalo se jí, ne, rozdalo, 135 tisíc výtisků. Vy jste na šestnácti, tak se snažte dál. Tomu říkám brutální motivace. A věřím, že se sejde měsíc s měsícem a oba autoři budou radostně hlásit, že mají nejméně sto tisíc,“ poznamenal k prodeji knih Zeman. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Že neměla ta partička okolo Taiwance takovou starost o chod prez.úřadu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠUKaHEK , 19.06.2024 19:18:41
když Venca Havel taky dlouho marodil, a dokonce se léčil v zahraničí (na rozdíl od zEmana).

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

20:17 „Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

Nejen Ukrajina je v Plzni zastoupena, ale také Bulharsko. V regionu pracují a žijí tisíce jeho přísl…