„Heydrich označil neposlušné Čechy za bestie, Foltýn za sv*ně“. Snad je plukovník nepůjde střílet, doufá opozice

10.08.2024 20:01 | Komentář

Výroky o sviních v české populaci z úst vládního šéfa strategické komunikace plukovníka Foltýna se u politiků nesetkaly s dobrou odezvou. Otevřeného odsouzení se v anketě PL nedočkaly pouze od dvou představitelů vládní koalice. Z druhého tábora padlo dokonce jeho ostré srovnání, kdy zaznělo jméno Heydrich a jeho osud.

„Heydrich označil neposlušné Čechy za bestie, Foltýn za sv*ně“. Snad je plukovník nepůjde střílet, doufá opozice
Foto: Repro Youtube
Popisek: Otakar Foltýn jako náčelník Vojenské policie

Nad plukovníkem Otakarem Foltýnem by se prý mohla kývat židle. Vládní zmocněnec pro strategickou komunikaci totiž při veřejném vystupování nevolí příliš strategické výrazy. Po slovech o ruských kolaborantech se na diskusi placené americkou ambasádou jal označit část české populace jako „svině“, které je třeba od zbytku společnosti oddělit hlubokými příkopy nebo karanténou. 

Slova vyvolala vlnu kritiky u veřejnosti, části komentátorů a jak vyplývá z ankety ParlamentníchListů.cz, nelíbí se ani politikům.

„Tento styl vystupování je pro mě naprosto nepřijatelný. Nerozporuji názor, který obhajuje, ale vadí mi způsob jakým to dělá. Jestli něco šéfovi strategické komunikace Foltýnovi opakovaně fakt nejde, pak je to komunikace. A současně je to i vizitka premiéra, který má podobné manýry na Úřadu vlády důsledně eliminovat a ne je trvale vymlčovat,“ sdělil šéf stínové vlády hnutí ANO a místopředseda sněmovny Karel Havlíček.

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský věc nechtěl komentovat. „Bohužel jsem na diskusi nebyl a tak těžko budu tyto výroky komentovat. Neznám jejich kontext,“ sdělil redakci PL.

Podle předsedy Motoristů sobě Petra Macinky se potvrzuje, že by bývalí vojáci neměli chodit do vysokých státních funkcí. „Skandály plukovníka Foltýna jsou jen dalším výmluvným důkazem, proč je absolutně nevhodné, aby lidé, kteří udělali kariéru v armádě, odcházeli do veřejných civilních, anebo dokonce do vrcholových politických funkcí. Foltýn - jako voják s propagandou totálně vymytým mozkem - bude přece logicky vždy vidět v části společnosti ,svině‘. Nezbývá než doufat, že se jednoho dne nezblázní definitivně a nezačne se cítit povolán vyšší mocí k tomu, aby tyto ,svině‘ šel postřílet,“ řekl.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak on má projev Foltýna s Heydrichem společného víc,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 10.08.2024 21:04:27
než jen "....." a bestie". Prvky jeho vyjádření lze nalézt v projevu Heydricha v "Plánu na likvidaci českého národa" pronesené v Černínském paláci 2. října 1941. Tam Heydrich sortýroval Čechy do čtyř kategorií a navrhoval "ŠPATNĚ SMÝŠLEJÍCÍ Čechy dobré rasy izolovat a nebudou-li schopni převýchovy, postavit ke zdi". Foltýn "na svině, které nepřesvědčíte, které se staly nepřáteli vlastního státu, je potřeba hluboký příkop a karanténa" Foltýnova karanténa je vlastně Heydrichova izolace. Jsou to skoro synonyma. Zajímavé je, že oba pánové došli i ke stejným závěrům, Heydrich v jiném projevu odhadoval počet nepřevychovatelných Čechů na 5%, Foltýn na 4%. Souznění až děsivé. Ovšem mírné rozdíly tu jsou, Heydrich byl prý vysoce inteligentní. Nezapomeňme, že Heydrich mluvil za války, kdežto Foltýn v době jakéhosi míru, takže zatím stačí ty "příkopy a karanténa". Hrůza, co se v této zemi děje, nefalšovaná hrůza.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…