„Homotramvaj“, ze které na chodce skákali účastníci Prague Pride a rozdávali kondomy: Víme, kolik to stálo

28.08.2018 15:25 | Zprávy

Speciálně označená duhová tramvaj projížděla Prahou v srpnových horkých dnech během konání festivalu sexuálních menšin a tolerance Prague Pride 2018. Vnitřek byl zařízen tak trochu ve stylu módního butiku. Na jednotlivých zastávkách z tramvaje vystupovali spoře odění performeři a předváděli různá „akrobatická“ vystoupení. Po zastávce pobíhal například zarostlý muž ve spodním prádle, bílém doktorském plášti a na botách s vysokým podpatkem.

„Homotramvaj“, ze které na chodce skákali účastníci Prague Pride a rozdávali kondomy: Víme, kolik to stálo
Foto: Repro Facebook
Popisek: Performance Duhové tramvaje na I. P. Pavlova

Tramvaj neměla pevnou trasu a zákazníci jejích služeb mohli využít ke svezení zdarma bezplatné jízdenky či lítačky. Představení dvojice mužů ve spodním prádle se odehrávalo i uvnitř tramvaje pro její cestující. Na některých zastávkách pak performeři kromě vystoupení rozdávali lidem i prezervativy. Ač vozidlo řídil zaměstnanec dopravního podniku, revizor se tramvaji vyhýbal.

Redakce ParlamentníchListů.cz nyní odhaluje další detaily z pozadí této akce. Informace jsme získali přímo od pražského dopravního podniku.

 

Organizátoři si podle našich informací tramvaj pronajali na den 8. srpna v časovém rozmezí od 14 do 18 hodin. Podle dopravního podniku za tento časový úsek zaplatili pronájem dle ceníku.

VIDEO Z DUHOVÉ TRAMVAJE: 

 

Video: Blesk.cz 

V případě, že si pořadatelé vypůjčili starší vůz tramvaje zvaný T1 s výrobním rokem 1951, vyšla je jedna hodina na 4 700 korun. Za čtyři hodiny pronájmu v den, kdy tramvaj jezdila, by tedy utratili celkem 18 800 korun. V případě, že si vypůjčili levnější vůz T3, u něhož jedna hodina vypůjčení stojí 3 500 korun, vyšla by je celá akce levněji, pouze na 14 tisíc korun. Kromě toho pořadatel akce hradil i náklady na mzdu řidiče. Podle aktuálních informací dopravního podniku se jednalo o tramvaj T3.  

Závěrem jsme dopravnímu podniku položili vskutku záludnou otázku, zda se v případě duhové tramvaje nemohlo jednat o diskriminaci? Představme si následující scénář, hluboce věřící a sexuálně prudérní jeptiška či bigotní katolička stojí na perónu tramvaje, když v tom projíždí duhová tramvaj.

Věřící by rádi nastoupili do duhové tramvaje a svezli se zdarma, leč jejich víra a sexuální konzervativismus jim to zakazuje. Musí tedy nastoupit do běžné tramvaje a uhradit jízdenku.

„Duhovou tramvají jsme nikoho nediskriminovali, nikomu jsme nenařizovali, kdo do ní má nastoupit či vystoupit. Naopak, cílem akce bylo šířit toleranci a dobrou náladu, to se pořadatelům podařilo,“ sdělila ParlamentnímListům.cz tisková mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: zad

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

Myslíte, že u Ústavního soudu uspějete?

Dobrý den, myslíte, že máte šanci uspět u ÚS se zrušením ustanovení konsolidačního balíčku? Zatím soud žádné obdobné stížnosti nevyhověl. A nezkoušelo už stížnost podat ANO? Na co při stížnosti spoléháte ?Co přesně vlastně chcete zrušit? A kde najdu seznam těch, co návrh také podepsali? Vidím, že od...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koho to Francouzi volili? Zchlazené nadšení. Bylo připomenuto, co Mélenchon všechno chce

22:40 Koho to Francouzi volili? Zchlazené nadšení. Bylo připomenuto, co Mélenchon všechno chce

Výsledky předčasných parlamentních voleb ve Francii vzbuzují na jedné straně oslavy porážky „krajní …