„Jedna hlava hydry pryč.“ Odchod Fridrichové rozjel peklo. Václav Moravec dal varování

30.08.2024 19:49 | Monitoring

Redaktorka a dramaturgyně zrušeného pořadu 168 hodin Nora Fridrichová oznámila svůj konec v České televizi. „Děkuju vám všem divákům za přízeň a za jistotu, že kritická žurnalistika, byť nepohodlná, tak je velice potřebná,“ napsala Fridrichová na svém facebooku a vysvětlila, že vedení ČT s ní už nadále nechtělo spolupracovat. „Zalez zpátky do nory, Noro,“ reagují lidé. A ke vzkazům se připojil též moderátor Václav Moravec. „Klid na práci nakonec připraví o kartičky i ty, co ho prosazují,“ vzkazuje ke konci své dosavadní kolegyně v ČT.

„Jedna hlava hydry pryč.“ Odchod Fridrichové rozjel peklo. Václav Moravec dal varování
Foto: Repro Facebook
Popisek: Nora Fridrichová s odznáčkem hnutí Pulse of Europe

Generální ředitel České televize Jan Souček v srpnu překvapivě zrušil publicistický pořad 168 hodin, což nemůže rozdýchat zejména jeho dramaturgyně Nora Fridrichová. Ta obešla velkou část českých médií, kde si postěžovala na vedení ČT a mimo jiné odmítala kritiku, že některé reportáže porušovaly Kodex ČT a byly politicky nevyvážené.

„Rizikem pro novináře není prezident, premiér nebo předseda nějaké strany, ale rizikem je jeho vlastní šéf,“ reagovala Fridrichová v rozhovoru pro server Seznam Zprávy a dodala, že „z ČT vytéká hnus“. „Všichni dali zaříznutí pořadu zelenou,“ zmínila Fridrichová a dodala, že za tím mohly být politické tlaky.

Fridrichová došla také do Blesku, kde prohlásila, že to byl od vedení ČT podpásový postup. „Považuji to za naprosto faulový a podpásový postup i z toho důvodu, že přesně tohle je věc, kterou snadno ostřelujete holčičí čest, tohle je něco, co prostě u nás dělali komunisti, kdy takhle shazovali ženy, které se jim nelíbily,“ zhodnotila Nora Fridrichová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

hej Moravče a nyní je řada na tobě taky pudeš., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepadr , 30.08.2024 20:00:29
howgh.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …