„Jen opisovala na tabuli čísla“. Teď bude Nerudová přednášet lesníkům o dotacích

07.09.2024 8:51 | Monitoring

Když Danuše Nerudová kandidovala do Evropského parlamentu, její nadřízený z Mendelovy univerzity v Brně se nechal slyšet, že se všichni těší, až Nerudová zmizí do Bruselu. Ještě předtím se ukázalo, že někdejší rektorka Mendelovy univerzity v Brně měla problém s publikacemi svých textů v tzv. predátorských časopisech. Ale teď se zdá, že Nerudová na univerzitě zůstane. Profesorka hodlá učit tam, kde se prý nikomu učit nechce.

„Jen opisovala na tabuli čísla“. Teď bude Nerudová přednášet lesníkům o dotacích
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Europoslankyně Danuše Nerudová

Danuše Nerudová je čerstvou poslankyní Evropského parlamentu a zdá se, že její odchod do Bruselu potěšil vedoucího nedávno vytvořeného ústavu financí a účetnictví Jana Hanouska. „Vzhledem k její pozici ve volbách věřím, že se do europarlamentu dostane. A všem na univerzitě se uleví,“ řekl už v květnu pro Deník N.

Kriticky ohodnotil její práci se studenty na cvičení, které navštívil.

„Bohužel, cvičení nebylo vedeno dobře. Cvičící evidentně není odborník na danou problematiku a nechápe rozdíl mezi finančním účetnictvím a manažerským účetnictvím,“ napsal Hanousek v hospitační zprávě, kterou má Deník N k dispozici. „Vyučující studentům nevysvětlila žádnou ze zásad a ani nediskutovala, proč má například zvolenou určitou dynamiku v rozpočtu, nevyužívala výpočetní ani zobrazovací techniku. Pouze na tabuli opisovala čísla násobící počet kusů produkce v jednotlivých čtvrtletích,“ zapsal šéf ústavu Hanousek na konci dubna do zprávy.

Studenti si na výuku Nerudové stěžovali a Hanousek jim dal za pravdu.

Na sociálních sítích však Nerudová našla zastání. Např. u řadového člena TOP 09 Miroslava Kalouska.

„O vrtkavosti mediální přízně se může přesvědčit Danuše Nerudová: Když se ocitla na špičce průzkumů do prezidentských voleb, byla ‚prodavačka titulů‘ a špinili ji 24/7. Když ve 2. kole masivně podpořila PP, byla to ‚hvězda a úžasná dáma‘. Teď týden před volbami zase ‚špatně učí‘,“ napsal Kalousek na sociální síti X na konci května. „Ať už to iniciuje kdokoliv, je to hnus a jeden z hlavních důvodů, proč se spoustě slušných a úspěšných lidí do politiky moc nechce,“ dodal.

Ještě předtím se ukázalo, že Nerudová jako akademická pracovnice publikovala své texty v tzv. predátorských časopisech a tím si podle serveru Seznam Zprávy zvyšovala své příjmy. Šestkrát šlo o časopis Business Review, dále dvakrát o časopis Journal of American Business Review a jednou v American Academy of Business Review.

Profesorka prohlásila, že toho, kde se v minulosti objevily její články, lituje.

Ale teď se zdá, že Nerudová na Mendelově univerzitě zůstane. Jen místo Provozně ekonomické fakulty hodlá čtyři hodiny týdně učit na Lesnické a dřevařské fakultě. Nerudová změnu Seznam Zprávám potvrdila s tím, že věnovat se bude předmětu Evropská politika.

Její nástup mnohé spíše pobavil.

Děkan Lesnické a dřevařské fakulty Libor Jankovský k přestupu Nerudové poznamenal, že její přesun je „součástí snahy řešit personální potřebu hodnocení socioekonomických dopadů změn v lesích a přírodním prostředí“, kde podle jeho názoru „zcela scházejí kvalifikovaní odborníci“. A že Nerudová má pomoct vybudovat tamní učitelský tým.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když jste své tupé krhavé amatérské oko upřeli na lesy,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 07.09.2024 9:18:42
dopadlo to katastrofálně. Lesní porosty jsou rozvrácené, na velké části je bezlesí, o lesích často rozhodují aktivisté, kteří znají les jenom proto, že se tam kdysi pomuchlovali s holkou. A hodláte v tom pokračovat. Jakým přínosem může být pro lesní hospodářství tohle nemehlo?

|  21 |  0

Další články z rubriky

Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

13:09 Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

Rádoby atentátník na Donalda Trumpa je dokonce spisovatel. Na Amazonu se za 67,50 Kč prodává jeho kn…