„Nejsem Biden.“ Harrisová odhalila svůj život. Má plán, jak na voliče Trumpa

15.09.2024 20:45 | Monitoring

Období před prezidentskými volbami 2024 přináší rostoucí zájem o Kamalu Harrisovou, jež čelí požadavkům na podrobnější vysvětlení svých politických názorů. V rozhovoru s moderátorem Action News se Harrisová zabývala svým plánem pro ekonomiku, který zahrnuje mj. investice do malých podniků a řešení nedostatku bydlení. Harrisová vysvětlila i své postoje k bezpečnosti, ke zbraním. A řekla, že chce zmírnit polarizaci v zemi.

„Nejsem Biden.“ Harrisová odhalila svůj život. Má plán, jak na voliče Trumpa
Foto: Repro: YouTube
Popisek: Demokratická kandidátka Kamala Harrisová v rozhovoru s moderátorem Action News Brianem Taffem

Voliči chtějí vědět více informací o demokratické kandidátce a současné viceprezidentce Kamale Harrisové. Dle průzkumu provedeného deníkem The New York Times a Siena College ještě před prezidentskou debatou na stanici ABC 28 % pravděpodobných voličů uvedlo, že o Harrisové potřebují více informací.

Na bližší informace ohledně politických názorů Harrisové se v rozhovoru snažil doptat moderátor Action News Brian Taff během jednoho z prvních sólových rozhovorů Harrisové coby demokratické kandidátky na prezidentku USA. 

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7518 lidí

Pokud jde o ekonomiku, moderátor Taff poukázal na to, že Harrisová hovořila o snižování cen a o tom, aby byl život pro lidi dostupnější. Zeptal se jí proto na konkrétní věci, které má ohledně toho na mysli, Harrisová však nejprve začala mluvit o svém dětství.

„Vyrůstala jsem jako dítě střední třídy. Moje matka vychovávala mou sestru a mě, velmi tvrdě pracovala. Nakonec se jí podařilo našetřit peníze na koupi našeho prvního domu, když jsem byla teenager. Vyrostla jsem v komunitě tvrdě pracujících lidí – stavebních dělníků, zdravotních sester a učitelů… byla jsem vychována k víře a k poznání, že všichni lidé si zaslouží důstojnost a že jako lidstvo máme krásné charaktery. Máme ambice, touhy a sny. Ale ne každý má přístup ke zdrojům, které mu mohou pomoci tyto sny a ambice naplnit,“ odpovídala rozsáhle Harrisová.

Její plán tak zahrnuje investice do ambicí, aspirací a pracovní morálky Američanů. „„Když mluvím o budování ekonomiky příležitostí, mám na mysli investice do ambicí, aspirací a neuvěřitelné pracovní morálky Američanů a vytváření příležitostí pro lidi, například pro založení malého podniku,“ vysvětlila blíže svůj postoj.

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 3787 lidí

Harrisová zdůraznila, že její matce s výchovou pomáhala sousedka, která byla majitelkou malého podniku. „Miluju vlastníky malých firem. Vím, kdo jsou, už od svého dětství,“ řekla Harrisová a dodala, že právě vlastníci malých firem jsou základem americké ekonomiky. „Můj plán pro ekonomiku příležitostí tedy zahrnuje daňový odpočet 50.000 dolarů pro začínající podnikatele. Dříve to bylo 5000 dolarů. S 5000 dolary nikdo malý podnik založit nemůže,“ pokračovala Harrisová.

Dále zmínila, že v USA není dostatečná nabídka bydlení. „Američanům je americký sen nedosažitelný,“ prohlásila. Součástí jejího plánu je proto také práce v soukromém sektoru. Developerům bytové výstavby hodlá poskytnout daňové úlevy, aby mohli s vládou spolupracovat na výstavbě 3 milionů nových domů do konce prvního funkčního období Harrisové coby prezidentky. „Kromě toho, abychom lidem pomohli, poskytneme lidem, kteří si poprvé koupí bydlení, 25.000 dolarů na počáteční splátku,“ zmínila Harrisová.

Tým Donalda Trumpa ještě před první debatou na ABC nabídl Harrisové tři vzájemné debaty, ale Harrisová na nabídku nereagovala. Podle spolupracovníka Fox News Joea Concha Harrisová odmítla debatu na Fox News z obavy z těžkých otázek, které by jí moderátoři mohli položit. Fox News tvrdí, že tým Harrisové význam debat bagatelizuje. I v rozhovoru pro Action News recyklovala spoustu svých odpovědí z debaty na ABC.

Moderátor se Harrisové dotázal, zda existují určité oblasti, v nichž se její postoj liší od postoje současného prezidenta USA Joea Bidena.

„Očividně nejsem Joe Biden,“ odpověděla s úsměvem Harrisová. „Já nabízím novou generací vedení,“ řekla Harrisová a znovu zmínila svou plánovanou „ekonomiku příležitostí“, v níž hodlá „investovat do oblastí, na nichž je třeba pracovat“.

„Můj přístup je o nových myšlenkách, nových politikách, které jsou zaměřeny na současnost, a také, abych k vám byla velmi upřímná, se zaměřuji na to, co musíme udělat v příštích deseti až dvaceti letech, abychom dohnali 21. století,“ řekla Harrisová.

Diskuse se týkala také témat kriminality a veřejné bezpečnosti. Moderátor se Harrisové zeptal, kde v USA vidí hranici, pokud jde o držení a používání zbraní.

„Jsem držitelkou zbraní a můj spolukandidát Tim Walz je také držitelem zbraní. Nikomu zbraně nebereme. Podporuji druhý dodatek ústavy a rozumné zákony o bezpečnosti zbraní,“ řekl Harrisová. Dodala však, že je třeba zakázat „útočné zbraně“. „Jsou to doslova válečné nástroje,“ podotkla. A upozornila na to, že během své kariéry státní zástupkyně osobně stíhala i případy vražd a byla svědkem několika pitev, při nichž viděla, co útočné zbraně dokáží udělat lidskému tělu. I proto požaduje zavedení univerzálních prověrek předtím, než si takovouto zbraň někdo bude moci pořídit.

Moderátor se dále viceprezidentky zeptal, jak chce oslovit voliče, kteří jsou před listopadovými volbami stále nerozhodnuti nebo podporují Trumpa. „Ve svém srdci vím, že existuje více věcí, které nás Američany spojují než rozdělují. Také věřím, že většina Američanů chce lídra, která nás bude spojovat,“ poznamenala Harrisová a dodala, že lidé jsou již vyčerpáni polarizací Ameriky.

V závěru rozhovoru o sobě Kamala Harrisová prozradila, že ráda vaří a má skvělé přátele. Krátce ještě vzpomněla na svou kariéru státní zástupkyně: „Nikdy se oběti neptám, jestli je republikán, nebo demokrat. Jen se ptám: jste v pořádku?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

19:35 Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

Jeden byl místopředsedou Senátu a dlouholetým špičkovým funkcionářem hnutí STAN, než si letos postav…