„Poslední Vánoce“. Muž vyhrožoval Richterové v tramvaji smrtí

17.10.2024 18:45 | Monitoring

Místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Olze Richterové (Piráti) ve středu vyhrožoval v pražské pražské MHD agresor smrtí. „Budou to tvé poslední Vánoce,“ křičel na političku muž, který byl dopátrán policií a převezen do psychiatrické léčebny. Svůj nepříjemný zážitek popsala Richterová na sociální síti X.

„Poslední Vánoce“. Muž vyhrožoval Richterové v tramvaji smrtí
Foto: Screen TV Nova
Popisek: Olga Richterová

Richterová popsala, že jí muž vyhrožoval střelbou a křičel na ni, že letos půjde o její poslední Vánoce. „Včera ráno, 16. 10. 2024, jsem v 8.40 jela tramvají číslo 13 z Ruské. V tramvaji mi začal nadávat a agresivně vyhrožovat velký muž středního věku. Pokřikoval o střílení a o tom, že tohle budou moje poslední Vánoce. V ruce skutečně držel knížku o střelbě a celkově vypadal, že mi bezprostředně hrozí napadení.“

K násilí naštěstí nedošlo, Richterová děkovala dvěma mladým mužům, kteří se agresora pokusili umírnit. „Chci poděkovat dvěma mladým mužům, kteří útočníka vyzvali, aby toho nechal. Díky nim poodstoupil a já ho mohla vyfotit,“ uvedla politička.

Agresor, který Richterovou nenechal být ani poté, co vystoupila z MHD, přestal, až když zavolala na pomoc policii. „Myslela jsem, že když vystoupím na Krymské, pojede dál. On však vystoupil se mnou a dál na mě před dalšími lidmi křičel, dokud jsem se nedovolala na policii. Mnohé muselo být vidět i z tramvaje 22, která na Krymské byla mezi 8.44 a 8.45,“ pokračovala Richterová.

Pirátka Richterová zároveň upozornila, že není první, kdo má s tímto mužem neblahou zkušenost. „Proč to píšu? Nejsem první, kdo má s tím mužem neblahou zkušenost. Policie vše řeší, ale potřebovala by i další svědky. Prosím, pokud jste jeli buď se mnou v tramvaji č. 13, byli jste svědky dění na zastávce Krymská, nebo jste situaci viděli z přijíždějící tramvaje č. 22, přihlaste se na policii se svědectvím. Je potřeba, aby dotyčný dostal jasnou stopku,“ vyzvala možné svědky incidentu.

 

 

Policisté pro web iDnes.cz potvrdili, že podezřelého identifikovali. Poté se sám odevzdal do jejich rukou. „Vzhledem k mužově psychickému stavu byl podezřelý převezen do psychiatrické léčebny, kde byl v minulosti více než třicetkrát hospitalizován,“ uvedl mluvčí pražských policistů Richard Hrdina. Vyšetřovatelé již zahájili řízení pro podezření ze spáchání trestného činu.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 29 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jediné co mě překvapuje je ta jízda tramvají........, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 17.10.2024 18:51:40

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Přestaňte psát!“ Vidlák nám popsal varovný pohovor kvůli Nerudové

13:47 „Přestaňte psát!“ Vidlák nám popsal varovný pohovor kvůli Nerudové

VIDLÁKŮV TÝDEN Buď budete psát na svůj blog, nebo budete akreditovaným asistentem. To se dozvěděl na…