„Přiblížit nás k celosvětovému konfliktu.“ Klaus a Zeman k atentátu na Trumpa

14.07.2024 17:17 | Monitoring

K atentátu na amerického exprezidenta Donalda Trumpa, ke kterému došlo při sobotní kampani v Pensylvánii, se vyjádřili i oba čeští exprezidenti Václav Klaus a Miloš Zeman.

„Přiblížit nás k celosvětovému konfliktu.“ Klaus a Zeman k atentátu na Trumpa
Foto: Screen ČT24
Popisek: Václav Klaus a Miloš Zeman na ČT24

„Naštěstí neúspěšný atentát na prezidenta Trumpa byl zoufalým pokusem uvést do chaosu nejen Ameriku, ale i celý svět. Byl pokusem prodloužit válku na Ukrajině, zvýšit závody ve zbrojení a přiblížit nás k celosvětovému konfliktu. Nebyl to blesk z čistého nebe. Byl to důsledek zesilování nenávistné ideové propagandy těch, kteří nechtějí svobodu a demokracii,“ napsal na svých webových stránkách Institutu Václava Klause exprezident Václav Klaus.

„Atentát na Donalda Trumpa opět dokazuje, že k násilí sahají ti, kdo nemají argumenty. Přeji Donaldu Trumpovi nejen brzké uzdravení, ale především vítězství v blížících se amerických prezidentských volbách,“ zmínil na svém facebookovém profilu exprezident Miloš Zeman.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je vidět, že oba naši bývalí prezidenti, mají zdravý rozum, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 14.07.2024 17:29:38
To se o současných vládních politicích a mainstreamových novinářích říct nedá. Tak hlavně, aby nevznikla paralela s atentátem na Ferdinada v Sarajevu. I když někteří zahraniční a možná i naši politici se o vznik světového konfliktu usilovně snaží.

|  14 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…