„Proč jste mě nezvolili?“ Hladík na sjezdu lidovců pohořel

18.10.2024 22:45 | Monitoring

I přestože neměl ministr životního prostředí Petr Hladík při volbě prvního místopředsedy KDU-ČSL žádného soupeře, a získal podporu od staronového šéfa strany Marka Výborného, u delegátů pohořel a hned nadvakrát nebyl zvolen. „Nevím, proč jste mě nezvolili,“ divil se ministr.

„Proč jste mě nezvolili?“ Hladík na sjezdu lidovců pohořel
Foto: Repro X @hladikpe
Popisek: Petr Hladík na sjezdu KDU-ČSL

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 11282 lidí
Ministr životního prostředí Petr Hladík prohrál při volbě prvního místopředsedy lidovců, jelikož přítomní členové strany raději vhazovali do volebních uren prázdné hlasovací lístky, než aby vhodili jeho jméno.

Hladík tak v prvním kole získal 136 z 272 odevzdaných hlasů, což bylo o 8 méně, než kolik jich potřeboval ke zvolení prvním místopředsedou. Ve druhém kole volby jej pak již podpořilo ještě méně delegátů a získal pouze 126 z potřebných 142 hlasů.

Ve druhé volbě, které se již Hladík neúčastnil, se o post statutárního zástupce předsedy KDU-ČSL ucházel poslanec Pavel Bělobrádek a náměstek ministra zdravotnictví Václav Pláteník. Bělobrádek, který lidovce vedl v letech 2010 až 2019, nakonec post obhájil, když od přítomných obdržel 197 hlasů.

Odpor svých spolustraníků Petr Hladík komentoval s tím, že to „bere sportovně“, avšak zároveň podotkl, že nechápe, proč jej delegáti nepodpořili. „Já vlastně nevím, proč jste mě nezvolili. A já bych byl docela fakt rád, kdybyste mi to na krajských výborech řekli do očí. Mám tu stranu fakt rád, a jestli pro ni mám pracovat dál, tak bych to rád věděl,“ řekl Hladík přítomným podle Deníku N.

Ministr životního prostředí Hladík na sjezdu lidovců hovořil o tom, že je třeba zlepšit prezentaci strany. „V té je totiž síla. Nápady, které fungují, musí dostat prostor. Musíme lidem začít naslouchat, ne jim říkat, jak se mají chovat. Máme v KDU-ČSL skvělé osobnosti napříč generacemi. Dejme jim šanci,“ řekl. 

Vyzval též, aby lidovci vystupovali navenek s klidem: „Jsme pro lidi jistotou v nejistých dobách. Nepoutejme pozornost médií extrémními výroky. Naše hodnoty prokazujme svou prací, politickými rozhodnutími a hlasováním. Lidovci musí být opět klidnou silou.“

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 5 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

ČT kličkovala, ale marně. Jsou zde čísla. Kdo byl u Moravce nejčastěji a kdo vůbec

22:42 ČT kličkovala, ale marně. Jsou zde čísla. Kdo byl u Moravce nejčastěji a kdo vůbec

Zdá se vám, že se v Otázkách Václava Moravce (OVM) objevují v posledních letech pořád ty samé tváře?…