„Sloužíte Bruselu, Washingtonu a Ukrajině“. Jste za hranou slušné debaty, protestoval Jurečka

08.09.2024 17:17 | Monitoring

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka se ve studiu CNN Prima NEWS střetl s předsedou poslaneckého klubu SPD Radimem Fialou. A suchou nit na sobě oba nenechali. „Teď jste za hranou slušné debaty. Vy opravdu vyvoláváte nenávist vůči skupině lidí,“ hřímal ministr.

„Sloužíte Bruselu, Washingtonu a Ukrajině“. Jste za hranou slušné debaty, protestoval Jurečka
Foto: Interview ČT24
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka

Ministr Jurečka se neudržel a pustil se hned v úvodu do zástupce SPD Radima Fialy za to, že hraje předvolební kartu s ukrajinskými uprchlíky. „Vidíme už čtvrtý kvartál, kdy Ukrajinci díky tomu, že u nás pracují, odvádějí výrazně více, než jsou veškeré celkové náklady, které jsou s nimi spojeny. Takže přestaňte hrát tuhle loterii,“ rozzlobil se ve studiu CNN Prima NEWS ministr na Fialu.

A pustil se do Fialy i za billboardovou kampaň, kterou SPD otevřela na Václavském náměstí v Praze. Na billboardu byl vyobrazený muž černé pleti se zakrváceným nožem v ruce. Se sloganem „Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší ‚chirurgové‘ z dovozu. Stop migračnímu paktu EU“. Kampaň SPD se ocitla pod silnou kritikou celé vládní koalice. „To, co jste udělali na Václaváku tento týden, byla naprosto nechutná věc. Vyvoláváte nenávist a šíříte strach. Žádné nelegální migranty tu nemáme a ani mít nebudeme,“ pustil se Jurečka do Radima Fialy.

Ale Fiala si to nenechal líbit a vyčetl Jurečkovi, že vláda Petra Fialy slouží Washingtonu, Bruselu a Ukrajině, ale ne České republice. „Ukrajinci sem chodí už dva roky. Každý měl dostat nějakou malou sociální dávku na to, aby se tady buď chytil, odešel zpátky, nebo do jiné země. Vy je pořád platíte a my na to prostě nemáme prachy. Jak vám to mám vysvětlit? Řekněte Čechům, že sloužíte Bruselu, Washingtonu a Ukrajině,“ prohlásil rezolutně Radim Fiala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

líbilo se mi, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 08.09.2024 17:43:09
jak jurečka vysvětloval příjemce dávek z ua. Děti, ženy, invalidé, zatím dobrý ale vytočil mě zmínkou o občanech 65 +. Češi mají pracovat do 70 a více let? A proč jako první krok tato vláda zrušila většinu slevy na dopravu zrovna pro 65+? Jurečka nenávidí české seniory? Chápu, že jeho rodiče slevu na dopravu nepotřebují. A s žebračenkami, které musí lidé na pokraji přežití poníženě žádat každé myslím 3 měsíce, se může ctěná strana a vláda jít bodnout. Takhle hnusnou a chaotickou dobu za celý život nepamatuji

|  15 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…