„To je jak ze Sovětského svazu.“ Kamala Harrisová chce u jídla zakázat zdražování

16.08.2024 17:05 | Zprávy

Yamiche Alcindorová, washingtonská korespondentka NBC News pokrývající prezidentskou kampaň Kamaly Harrisové, odhalila podrobnosti, jimiž chce kandidátka demokratů zaujmout své voliče. „Má v plánu oznámit, jak zabránit korporacím v potravinářském průmyslu v nespravedlivém zvyšování cen pro spotřebitele, a to zavedením vůbec prvního federálního zákazu korporátních cen v těchto odvětvích.“

„To je jak ze Sovětského svazu.“ Kamala Harrisová chce u jídla zakázat zdražování
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová

Země, pro kterou je volný trh posvátný a je v této politice vzorem pro zbytek světa, se po případném volebním vítězství Kamaly Harrisové může zcela změnit. Yamiche Alcindorová, washingtonská korespondentka NBC News pokrývající prezidentskou kampaň Kamaly Harrisové, odhalila podrobnosti, kterými chce kandidátka demokratů zaujmout své voliče.

Harrisová chce po vyhraných volbách vytáhnout do boje proti potravinářským korporacím a snížit tak ceny potravin. Aby žádný Američan nemusel využívat nespravedlivé ceny. „V pátek v Severní Karolíně má viceprezidentka Harrisová v úmyslu oznámit plán, jak zabránit korporacím v potravinářském průmyslu v nespravedlivém zvyšování cen pro spotřebitele, a to zavedením vůbec prvního federálního zákazu korporátních cen v těchto odvětvích,“ napsala Yamiche Alcindorová na síti X.

V plánu Kamaly Harrisové je, že pro uplatňování nových pravidel pro potravinářské korporace dá generálnímu prokurátorovi a Federální obchodní komisi pravomoce vyšetřovat a ukládat tvrdé sankce vůči těm korporacím, které se nepodvolí, nebo se budou snažit nová pravidla obejít. Během prvních 100 dnů ve funkci prezidentky by také udělila pravomoci Federální obchodní komisi a generálním prokurátorům vyšetřovat a ukládat tvrdé sankce velkým korporacím, které se rozhodnou porušit tato pravidla a rychle vydělat peníze na úkor Američanů.

„Viceprezidentka Harrisová také plánuje v pátek odhalit řadu dalších návrhů, včetně plánů na řešení nákladů na léky na předpis a nákladů na bydlení,“ uvedla na síti X Alcindorová.

Plány Kamaly Harrisové pod postem korespondentky NBC News zpochybnil diskutér jednoduchých poukázáním do historie.

„1) Udělejte z producentů strašáky.
2) Slibte lumpenproletariátu, že budete ovládat strašáky, a všechno zlevníte.
3) Neříkejte jim, že poražení strašáci přestanou vyrábět a na pultech nebude nic ke koupi.
4) Viz: Sovětský svaz, východní Německo, Severní Korea a kol.“ objevilo se v diskusi pod příspěvkem.

Na serveru KamalaHarris.com, který slouží jako předvolební rozcestník, nynější viceprezidentka chválí Bidenovo a své období.

„Co jsme dovedli k úspěchu? Ochránění naší ekonomiky před katastrofou a vytvoření téměř 16 milionů nových pracovních míst; investice přes 1 miliardu dolarů do infrastrukturních projektů, jako jsou opravy silnic a mostů, odstranění všech olověných trubek v Americe, zlepšení veřejné dopravy a rozšíření přístupu k vysokorychlostnímu internetu; posílení zákona o cenově dostupné péči a snížení pojistného na zdravotní pojištění s cílem ušetřit milionům Američanů v průměru 800 dolarů ročně; rozšíření zdravotní péče o veterány vystavené toxinům; uzákonění první smysluplné reformy bezpečnosti zbraní po desetiletích a snížení násilné trestné činnosti na téměř 50leté minimum; předání dosud největší investice do řešení klimatické krize; a jmenování první černošky do Nejvyššího soudu Spojených států,“ vychvaluje Harrisová období, které strávila v roli viceprezidentky.

Donald Trump se proti „socialistické“ politice Kamaly Harrisové důrazně ohradil.

„Říkám tomu ‚Madurův plán‘ jako něco přímo z Venezuely nebo ze Sovětského svazu,“ řekl s na tiskové konferenci v Bedminsteru v New Jersey v odpovědi Donald Trump s odkazem na socialistického venezuelského prezidenta Nicolase Madura. „Nový ekonomický plán Harrisové je přiznáním, že její ekonomická politika totálně selhala a způsobila skutečně katastrofu pro naši zemi a kromě toho katastrofu ve světě,“ dodal Trump.

Trump připomněl, že za vlády Bidena a Harrisové ceny masa, drůbeže a ryb vzrostly o 23 %, ceny dětských potravin o 24,1 %, ceny pečiva o 27,2 % a ceny cereálií o 26 %. Trump předpověděl, že pokud Harrisová v listopadu vyhraje volby, dojde k ekonomickému krachu. Trump tvrdil, že Harrisová chce ukončit soukromou zdravotní péči ve prospěch „komunistického systému“.

A Trump zmínil, že Harrisová s Bidenem vedli válku s energetickým průmyslem. Výsledkem toho jsou rostoucí ceny všeho. A slíbil, že v prvním dni, kdy usedne do Bílého domu, začne okamžitě snižovat ceny, protože energetice rozvolní ruce a ceny energií tak začnou klesat. Ve svých slibech tvrdí, že sníží cenu energií na polovinu.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je tah , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Fimfárum , 16.08.2024 18:05:11
Typický pro demokraty, podobně , jako slib demokratického kandidáta o zlegalizování 14 mil. cizinců. Kamala to nemá ze své hlavy. Podobně Fijála , nemá o ekonomice ani základní znalosti.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 mělo podle ukrajinského …