„Ubožáci. Co váš Válek?“ Pekarová se pochlubila, jak chce řešit Bartoše. Narazila

20.08.2024 18:30 | Monitoring

TOP 09 vyvolává jednání vládní koalice kvůli přetrvávajícím problémům s digitalizací stavebního řízení. „Očekáváme od ministra Bartoše konkrétní řešení a jasný harmonogram,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny a šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová na sociální síti X. Tato slova se jí vrátila jako bumerang, když lidé upozornili na neschopnost ministra zdravotnictví Vlastimila Válka, kterého přitom Piráti jako koaliční partner veřejně nekritizují.

„Ubožáci. Co váš Válek?“ Pekarová se pochlubila, jak chce řešit Bartoše. Narazila
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Markéta Pekarová Adamová

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) čelí kritice za nový digitální systém stavebního řízení a kromě opozice už ho tepou i koaliční partneři. Naposledy TOP 09, která dokonce vyvolává jednání vládní koalice.

„Průběh digitalizace stavebního řízení vzbuzuje vážné obavy. TOP 09 vyvolá jednání koalice, kde očekáváme od ministra Bartoše konkrétní řešení a jasný harmonogram. Situace vyžaduje urychlené řešení v zájmu občanů, efektivní státní správy a podpory stavebního rozvoje,“ uvedla Pekarová Adamová na síti X.

 

 

„Předsednictvo TOP 09 je silně znepokojeno průběhem implementace digitalizace stavebního řízení, za niž nese plnou zodpovědnost vicepremiér Ivan Bartoš. TOP 09 vyvolává jednání v rámci vládní koalice, na němž požaduje od vicepremiéra Bartoše předložení řešení stávající situace včetně harmonogramu,“ stojí v tiskové zprávě od mluvčí TOP 09 Markéty Volfové.

Takové veřejné prohlášení od koaličního partnera kritizuje pirátská poslankyně Klára Kocmanová. „Ivan Bartoš spustil jeden z největších digitálních projektů, co tu od revoluce byl. Léta se po změně volalo, ale všichni předchozí politici raději strkali hlavu do písku, protože to bylo pohodlnější. Ivan přiznává aktuální nedostatky a aktivně je řeší, každý den o tom komunikuje. Pokud vím, tak i s koaličními partnery, kdy je také zítra domluva o informování na vládě. Myslím, že řešit to tímhle způsobem není důstojné,“ reagovala zklamaně Kocmanová.

 

 

A souhlasí s ní mnozí další, kteří upozorňují na problémy ve zdravotnictví, které nedokáže dlouhodobě řešit ministr za TOP 09 Vlastimil Válek. „A kdy rezignuje třeba pan ministr Válek za neměnící se situaci s dostupností léků? Dobře víte, že některé věci jsou problematické, jako třeba jakoukoliv změnu odmítající úředníci (ještě k tomu mnozí kopající za ANO), přesto si rádi kopnete do koaličního partnera, ubohé a zoufalé,“ uvedl jeden z uživatelů.

 

 

„Vy jste ubožáci. Medializovat svoje kopnutí do koaličního partnera. Na Ašsku nemá 1000 dětí pediatra. Co s tím dělá Válek? Myslím, že to je 1000x důležitější problém než to, že DSŘ nemá všechny šablony (které si můžete vytvořit sami),“ stálo v dalším komentáři.

 

 

„Já bych od vás zase chtěl harmonogram dostupnosti léků, investic do vědy a odvolání pana Stříže,“ přidávali se další a další.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…