„Vůbec netušila, o čem se tam ti lidé baví.“ Nerudovou v superdebatě sledoval analytik

18.04.2024 15:50 | Monitoring

Nejnovější díl každotýdenního cyklu O lecčems a mnohém, který vede Vladimír Franta s Petrem Žantovským, startuje tématem evropských voleb, které jsou bezmála za dveřmi. Zamýšlejí se nad rolí politického marketingu, který funguje, dá se říct, dosti nezávisle na skutečných obsazích a myšlenkách obsažených v politických programech. „Marketéři vsázejí na prázdné efektní vnějškové atributy a pak se diví, že se ‚jejich‘ kandidát zesměšní podobně, jako se to povedlo Danuši Nerudové v debatě Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS,“ konstatuje Žantovský v upoutávce na pořad.

„Vůbec netušila, o čem se tam ti lidé baví.“ Nerudovou v superdebatě sledoval analytik
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Prezidentská kandidátka Danuše Nerudová na besedě v Berouně

„K té debatě je dlužno podotknout, že ji naprosto opanovala stávající europoslankyně a předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, která měla nejlépe připravena zásadní témata a argumenty a dokázala je velmi účinně použít, takže ze svých spolubesedníků udělala víceméně stafáž,“ domnívá se také Žantovský.

A na to konto konstatuje, že jemu jako člověku konzervativnímu na minulých volbách 2021 nejvíc vadilo, že ze Sněmovny zcela vypadly levicové strany. Tím, že volby sice vyhrálo Babišovo ANO, ale o pár bodů jej předstihla dnešní koalice, nesourodý spletenec pirátských progresivistů, katolických lidovců a tzv. liberálnědemokratické ODS, spolu s ideově nečitelnými STAN a TOP 09, skončilo u nás vládnutí ideově srozumitelné a konzistentní, a nadto bez logické oponence tradiční levice. ANO sice je v opozici, ale v mnoha směrech si s ODS rozumí a není vyloučená jejich budoucí spolupráce. Takže zbývá jen SPD, což je sice opozice, ale rozhodně ne levicová, která by na prvním místě akcentovala sociální program.

Zvedne Konečná tuto výzvu? Zbaví KSČM zátěže svého názvu, o což se kdysi neúspěšně pokusil i někdejší předseda, režisér Jiří Svoboda? A může to pomoci návratu levicových témat a osobností na scénu?

Řeč byla také o obsazích debat před volbami. „Ta obrovská vyprázdněnost všech těch televizních debat na téma eurovoleb je naprosto katastrofická,“ sdělil také Žantovský ve vysílání. Na paškál si vzal i oblečení Danuše Nerudové v debatě na CNN Prima NEWS. „Byla velmi špatně oblečená, vypadala jak tetka z venkovského pohřbu. Opravdu to bylo divný. A ta paní byla vysloveně v ouzkých, protože vůbec netušila, o čem se tam ti lidé baví. A mohli jsme ji mít za prezidentku. I když to by nebyl zas až takový rozdíl vůči té dnešní realitě, co se týče ideového nebo intelektuálového obsahu, poznamenal.

Co dalšího ještě zaznělo k Danuši Nerudové? 

O tom všem a mnohém dalším je i zmíněný pořad, který najdete ke zhlédnutí zde: 

Všechny díly cyklu najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Komu bude vadit, když Nerudová svou hloupostí stáhne STAN?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKunamila , 18.04.2024 16:01:25
Mě ne. Stejně tak mi nevadí, když Pekarová stáhne na smetiště dějin TOP09 nebo Jurečka KDU-ČSL. Prostě, když si neumí vybrat kvalitní kandidáty, tak musí trpět.

|  21 |  0

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…