Ani Harrisová vás nezachrání. Varování Ukrajincům

03.10.2024 10:31 | Zprávy

Proč si mohou Číňané a Rusové myslet, že Západ prožívá úpadek? Australský generál Mick Ryan nabídl odpověď. A varoval Ukrajince, že ať už blížící se prezidentské volby vyhraje kdokoliv, ať už to bude Trump, nebo Harrisová, situace Ukrajiny zůstane nejistá. Mezitím na Ukrajině dál teče krev. 16 ukrajinských vojáků se vzdalo a Rusové je odtáhli na pole a postříleli je.

Ani Harrisová vás nezachrání. Varování Ukrajincům
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj promlouvá ke světu

Anketa

Zvrátí Ukrajinci průběh války pomocí nově dodaných západních zbraní?

hlasovalo: 19326 lidí
Australský generál Mick Ryan se zamyslel nad přístupem Spojených států k ruské agresi proti Ukrajině. Konstatoval, že ať už prezidentské volby vyhraje dosavadní viceprezidentka Kamala Harrisová, nebo republikánský kandidát a exprezident Donald Trump, Ukrajina nebude mít nic jisté. Podle Ryana platí, že Spojené státy nemají jasně danou strategii, jak krok po kroku přesně postupovat.

„Jediným národem, který, jak se zdá, má jasnou strategii a životaschopnou teorii vítězství, je Rusko. Budoucí prezidentka Harrisová se tedy bude muset vypořádat s ústředním problémem americké podpory Ukrajině: Chce, aby Ukrajina porazila Rusko, a je ochotna k tomu poskytnout vojenské, diplomatické a finanční zdroje?“

Ani Trump, ani Harrisová podle australského generála nebyli ochotni říct, že si přejí vítězství Ukrajiny v boji proti ruské agresi.

A pokud Západ jasně neřekne, co chce a nepůjde si za tím, nelze se podle Ryana divit, že Rusové a Číňani mají za to, že Západ upadá.

Už v srpnu 2024 pracoval Ryan s jedním průzkumem.

V nejnovějším průzkumu Pew Research Center zveřejněném v květnu má méně než polovina voličů Republikánské strany příznivý názor na NATO ve srovnání se 75 procenty voličů Demokratické strany. Téměř polovina (49 %) republikánských voličů se domnívá, že Spojené státy poskytují Ukrajině příliš mnoho pomoci,“ upozornil.

Pokud jde o demokraty, Harrisová bude muset podle Ryana vyřešit jednu důležitou věc.

„Z jejích prohlášení o Ukrajině během debaty i jinde je jasné, že Harrisová vidí válku na Ukrajině jako strategickou a morální záležitost. Ale zda o tom dokáže přesvědčit více členů Kongresu a získat finance na pokračování podpory Ukrajiny, se teprve uvidí. I kdyby chtěla usilovat o ukrajinské vítězství, musí se s Kongresem vypořádat v řadě otázek. A financování domácích priorit nebo konfrontace s Čínou by mohlo trumfnout financování Ukrajiny,“ uvedl Ryan.

Někdejší kandidát STAN do europarlamentu Andrej Poleščuk připomněl, že na Ukrajině stále teče krev. A uveřejnil video, na kterém ruští vojáci postříleli ukrajinské vojáky, kteří se jim vzdali.

„16 ukrajinských zajatců včera Rusové postříleli na pokrovském úseku fronty. Rusové ukrajinské vojáky, kteří se vzdali do zajetí, vytáhli na pole, postavili do řady a postříleli,“ napsal Poleščuk k videu.

 

 

K veřejnosti opět promluvil také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který mimo jiné poukázal na to, že když Írán opět útočil raketami na Izrael, napadenému státu pomohla s likvidací raket koalice partnerských států v čele s USA. Podle Zelenského by se toto mělo dít i na Ukrajině.

„Ukrajina již dlouho říká všem svým sousedům, všem svým hlavním partnerům, že musíme spolupracovat, musíme sestřelovat ‚shahed‘ drony, společně sestřelovat rakety, a to zejména v oblastech blízko zemí NATO. To je zcela možné. Pokaždé, když na Blízkém východě, během brutálních íránských úderů, vidíme mezinárodní koalici jednat společně. Děkuji každému státu, který nám s PVO opravdu pomáhá. Zejména děkuji Rumunsku za Patriot. A můžeme dosáhnout ještě větší efektivity – můžeme úplně skoncovat s ruským terorem sestřelením ‚Shahed‘ dronů, sestřelením raket ve spolupráci,“ uvedl Zelenskyj.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka v Izraeli

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Aktuálně:

Zdá se mi to, nebo se ODS tak zalekla toho, že byste se spojil s ANO, že vám je údajně nabízeno být ministrem? A ještě k celé té kolizi ve vládě. Vy už jste řekl, že jste na premiéra žádný tlak nevyvíjel, ale jak si vysvětlit, že Fiala najednou tak otočil? Nemyslíte, že by bylo na místě to vysvětlit...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 32 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Tohle jen tak neprojde.“ Hřebejkovi se vrací výzva k zabití Zemana

9:50 „Tohle jen tak neprojde.“ Hřebejkovi se vrací výzva k zabití Zemana

Nenávistný výrok režiséra Jana Hřebejka vůči účastníkům oslavy osmdesátin Miloše Zemana by neměly or…