Au. Zdeněk Pohlreich bez milosti o českém národě

04.07.2018 10:14 | Zprávy

Známý televizní šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se rozhodl definitivně skončit se svou kuchařskou show Ano, šéfe. Při té příležitosti poskytl magazínu deníku MF DNES rozhovor, ve kterém se zamýšlel, co se za deset let, kdy se jeho pořad vysílal, v gastronomii změnilo. A protože Pohlreich se, jak známo, s ničím nemaže, vznikla z toho velmi tvrdá společenská sonda.

Au. Zdeněk Pohlreich bez milosti o českém národě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kuchařská celebrita Zdeněk Pohlreich přišel propagovat svou televizní show

Nejen v gastronomii, ale ve všech službách se podle Pohlreicha rozmohla touha si užívat. Ta sama o sobě není špatná, jenže „teď se to dostalo do stavu, kdy si představuju, že tak nějak to muselo být před pádem říše římské“.

„Všichni se chtějí bavit. Hromada lidí žije v dostatku a pohodě. A už jsme došli tak daleko, že je nám jedno, jestli nám náhodou někdo nechce ten přepych vzít.“ Podle Pohlreicha žijeme nejkvalitnější život, jaký kdy lidé v České republice žili, a to navzdory všemu, co je zde špatně. „Všichni řeší, jak vypadají a jak se cítí. Všichni drží nějakou dietu, snaží se být někým jiným, lepším. Chtějí žít a prací se moc nezdržovat,“ myslí si šéfkuchař.

Pohlreich upřímně přiznává, že jako restauratér se s těmito rozmary musel naučit žít a přizpůsobit se jim, což ale neznamená, že se mu líbí. Jako příklad v rozhovoru uvedl moderní posedlost alergeny a dalšími „nezdravými látkami“. Restaurace i další gastronomická zařízení jsou podle něj tlačena do toho, aby zákazníky co nejvíce upozorňovala na možná rizika konzumace. Dochází to podle něj do takových absurdit, že někteří zákazníky varují, že v chlebu je mouka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

4:45 Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

Strategie dnešních elit včetně Fialovy vlády na ovládnutí lidí? „V současnosti podle mého názoru pla…