Babiš bude kandidovat, je přesvědčena Schillerová. V ANO se s ničím jiným ani nepočítá

28.07.2022 20:13

Sice zatím není jasné, zda expremiér Andrej Babiš (ANO) bude kandidovat na post prezidenta, nebo ne, v průzkumech ale vede. A šéfka poslaneckého klubu Alena Schillerová (ANO) nyní pro iDNES.cz uvedla, že je přesvědčena, že Babiš kandidovat bude.

Babiš bude kandidovat, je přesvědčena Schillerová. V ANO se s ničím jiným ani nepočítá
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš (ANO)

„My jsme přesvědčeni, a já jsem přesvědčena, že bude kandidovat,“ uvedla exministryně financí Alena Schillerová svou domněnku ohledně kandidatury expremiéra Andreje Babiše (ANO) na Pražský hrad. „My s jinou alternativou nepočítáme,“ dodala. 

Podle jejích slov je Babiš dobrým kandidátem. „Když se podíváte zpátky, nepočítám Václava Havla, který byl symbolem revoluce, tak prezidenty byli lidé, kteří byli premiéry. Jsem přesvědčena, že má obrovské šance,“ uvedla Schillerová.

Babiše v současné době vidí jako favorita například největší sázková kancelář v zemi Tipsport – má zde kurz 2,4 : 1. Na záda mu dýchá Petr Pavel s kurzem 2,6 : 1. Ve vedení by byl Babiš i podle posledního průzkumu veřejného mínění agentury Ipsos. Sám Babiš se zatím nevyjadřuje, zda kandidovat bude, či ne – chce tak učinit až 4. listopadu. Republiku však brázdí se svým obytným vozem a setkává se s občany.

Generál Petr Pavel prozatím sbírá podpisy občanů, aby se mohl volby na Hrad zúčastnit. Volební účast kvůli informování o financování volební kampaně na prezidenta pak má podle serveru iDNES.cz 15 kandidátů – mezi nimi je již zmiňovaný Pavel, ale i šéf odborářů Josef Středula, matematik Karel Janeček či senátor Marek Hilšer. Uspět v boji o Hrad chce také bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

9:28 Kokain ve sněmovně: Asistent Pekarové pořád chodil na záchodky

Toalety Poslanecké sněmovny, v nichž se našel kokain, měl opakovaně navštěvovat ředitel kanceláře Ma…