Biden ze hry: Asi je hotovo, Trump si může mnout ruce, soudí profesor

21.07.2024 23:24 | Monitoring

Konec snahy prezidenta USA Joea Bidena o své znovuzvolení přivítalo mnoho vlivných tváří Demokratické strany včetně Nancy Pelosiové, exprezidenta Billa Clintona a neúspěšné prezidentské kandidátky Hillary Clintonové. „Vždy dával USA na první místo,“ cení si jeho rozhodnutí Pelosiová. A Clintonovi již stihli připojit i svou podporu pro současnou viceprezidentku Kamalu Harrisovou. „Uděláme vše, co bude v našich silách, abychom ji podpořili,“ uvedli. „Ještě počkejme na vyjádření Baracka Obamy, ale je nejspíš hotovo, Trump si může mnout ruce,“ ozvalo se poté, že může jít o „polibek smrti“.

Biden ze hry: Asi je hotovo, Trump si může mnout ruce, soudí profesor
Foto: Youtube: Newsweek.com
Popisek: Americký prezident Joe Biden.

Prezident USA Joe Biden ukončení své kampaně za znovuzvolení oznámil v neděli večer na sociální síti X, kde uvedl, že zůstane ve funkci prezidenta a vrchního velitele až do konce svého mandátu v lednu 2025, a že tento týden ještě promluví k národu.

„Bylo mi největší ctí v mém životě sloužit jako váš prezident. A přestože bylo mým záměrem usilovat o znovuzvolení, věřím, že je v nejlepším zájmu mé strany a země, abych odstoupil a po zbytek svého funkčního období se soustředil výhradně na plnění svých prezidentských povinností,“ napsal Biden.

V pozdějším vyjádření pak místo sebe coby kandidátku na příští americkou prezidentku doporučil Demokratické straně svou viceprezidentku Kamalu Harrisovou a vyzval taktéž k finanční podpoře její kampaně.

„Vážení demokraté, rozhodl jsem se nepřijmout kandidaturu a soustředit veškerou svou energii na své povinnosti prezidenta po zbytek svého funkčního období. Mým úplně prvním rozhodnutím jako stranického kandidáta v roce 2020 bylo vybrat si Kamalu Harrisovou za svou viceprezidentku. A bylo to to nejlepší rozhodnutí, které jsem udělal. Dnes chci Kamale nabídnout svou plnou podporu, aby se letos stala kandidátkou naší strany. Demokraté – je čas spojit se a porazit Trumpa. Udělejme to,“ vyzval Biden.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Eva Decroix, MBA byl položen dotaz

Fotýn

Chápu vás dobře, že hájíte Foltýna, a to, jak se vyjadřuje? A když si o něm myslím své, znamená to, že jsem dezinformátor? Co když mi jen vadí, že všechny, kteří s ním nesouhlasí uráží? Ostatně vy sama se proti urážkám ohrazujete, ale že je používá Foltýn, to vám nevadí? Tvrdíte, že je vaší prací bý...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

12:43 „Mlčte, nemáte právo.“ Srbský politik se po setkání s Putinem vypořádal s EU

Mluvčí EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Peter Stano kroutil hlavou nad tím, že se srbs…