Biologičtí muži na ženských toaletách? Biden narazil u soudu

17.08.2024 8:23 | Monitoring

Nejvyšší soud v pátek zamítl mimořádnou žádost Bidenovy administrativy o prosazení části nového předpisu, který zahrnuje ochranu transgenderových studentů před diskriminací podle federálního programu Title. Žádost by například umožnila biologickým mužům vstup na ženské záchody, do šaten a na koleje v 10 státech, kde tomu brání předpisy na státní i místní úrovni.

Biologičtí muži na ženských toaletách? Biden narazil u soudu
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

Rozsáhlé pravidlo bylo vydáno v dubnu a objasnilo, že zákaz „pohlavní“ diskriminace ve školách podle federálního programu Title X zahrnuje diskriminaci na základě pohlavní identity, sexuální orientace a „těhotenství nebo souvisejících podmínek“.

Pravidlo vstoupilo v platnost 1. srpna a poprvé se v něm uvádí, že diskriminace na základě pohlaví zahrnuje i chování související s genderovou identitou osoby, uvedla stanice Fox News.

Více než dvě desítky republikánských generálních prokurátorů podaly kvůli tomuto pravidlu žalobu a tvrdily, že by bylo v rozporu s některými jejich státními zákony, které brání transsexuálním studentům v účasti na ženských sportech.

Bidenova administrativa trvá na tom, že nařízení se netýká sportovní způsobilosti. Několik odborníků však v červnu pro Fox News předložilo důkazy, že Bidenova tvrzení, že to nepovede k účasti biologických mužů v ženských sportech, nejsou pravdivá a že návrh v konečném důsledku přinese více biologických mužů v ženských sportech.

Páteční rozhodnutí soudu zasadilo ránu pokračujícímu úsilí Bidenovy administrativy o ochranu inkluze transsexuálů.

Již 17. dubna Bílý dům oznamoval, že prezident Biden „rozhodně nesouhlasí“ s návrhem zákona, který by institucím financovaným z peněz amerických daňových poplatníků zakázal, aby biologičtí muži mohli soutěžit v ženských sportovních soutěžích, a bude jej vetovat.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…