Blázni. Skákají do řek, plavou, surfují. Z policie jdou slova o odborné pomoci

15.09.2024 21:33 | Monitoring

Policistům dochází trpělivost s lidmi, kteří se i přes současný stav vydávají na vodu a „skáčou do rozvodněné řeky z mostu, sjíždí na paddleboardu Vltavu anebo trénují ve svém kajaku jízdu na „divoké řece“. „Přejeme jim, aby se jim dostalo odborné pomoci,“ vzkazují takovým lidem.

Blázni. Skákají do řek, plavou, surfují. Z policie jdou slova o odborné pomoci
Foto: Repro: Facebook
Popisek: Mladík skáče do rozvodněné řeky v Otrokovicích, 15.9.2024

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 3786 lidí
Během neděle byl povodňový stav hlášen na 270 místech Česka a třetí stupeň ohrožení platí na zhruba 120 lokalitách, přičemž nejhůře zasažená je oblast kolem Jeseníku. Mnohé obce ve Slezsku jsou zatopené a pod vodou je i většina Krnova.

Zatímco hasiči, policisté a vojáci společně s dobrovolníky v postižených lokalitách pomáhají zachraňovat obyvatele i majetek, jsou i tací jedinci, kteří se rozhodli si aktuální záplavy „užít“. A mezitímco značné území České republiky s povodněmi bojuje, oni se vydávají vstříc rozvodněným tokům a oddávají se i přes riziko sportu.

Policistům již s takovými lidmi začíná docházet trpělivost. „V posledních dnech se setkáváme se třemi typy lidí. Těmi, co o něco přišli. Těmi, co těm prvním nezištně či z titulu své profese pomáhají. Těmi, co skáčou do rozvodněné řeky z mostu, sjíždí na paddleboardu Vltavu anebo trénují ve svém kajaku jízdu na ‚divoké řece‘,“ zaznívá od policie s tím, že první skupině zasažených lidí by chtěli vzkázat, aby se drželi, a té druhé adresují tisícinásobné díky.

I pro třetí skupinu lidí však policisté mají vzkaz. „Ty třetí upřímně litujeme a přejeme jim, aby se jim dostalo odborné pomoci,“ vzkazuje jedincům, kteří pokoušejí své štěstí na vodě, Policie ČR.

Nejde přitom úplně o případy jednotlivců, jelikož se takové případy množí po celé republice. Na Facebooku se takto například „proslavil“ muž, který skočil do rozvodněného toku v Otrokovicích.

„Já jenom trénuju na tekoucí vodě,“ odvětil pak jiný z mužů, který se vydal na paddleboardu na řece Moravě v Olomouci.

A v Praze si pak muž „šel zaplavat“ přímo do Vltavy na úrovni prvního stupně povodňové aktivity. Na rozdíl od předchozích však sám nevyplaval a zaměstnal nemalé množství záchranářů.

„U Lužického semináře jsme zachránili muže, který se topil ve Vltavě. Muž plaval ve Vltavě u Palackého mostu. Tam si ho všimla hlídka městské policie,“ informovali hasiči o „plavci“, jenž skončil do Vltavy na Smíchově a začal jej unášet silný proud.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

19:35 Potká se senátor, stavař a sportovní funkcionář. Příběh z krušnohorského letoviska

Jeden byl místopředsedou Senátu a dlouholetým špičkovým funkcionářem hnutí STAN, než si letos postav…