Brilantní Kalousek. To není tvoje zásluha Andreji, nýbrž ODS a ČSSD. Premiér se chtěl pochlubit, pěkně to schytal

18.10.2018 20:06 | Zprávy

Česká ekonomika je nejstabilnější ekonomikou v Evropě a nejbohatší zemí bývalého východního bloku nebo stát s nejnižší nezaměstnaností v Evropské unii, cituje americká zpravodajská společnost Bloomberg českou ministryni financí Alenu Schillerovou. A český premiér Andrej Babiš se plácá po rameni. „Bronz od agentury Bloomberg je skvělý úspěch,“ pochlubil se na sociální síti Facebook a okamžitě na sebe spustil smršť nenávistných komentářů.

Brilantní Kalousek. To není tvoje zásluha Andreji, nýbrž ODS a ČSSD. Premiér se chtěl pochlubit, pěkně to schytal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Agentura Bloomberg rovněž své výroky opírá o statistiku Eurostatu. Ty ukazují, že Česko má nejvyšší HDP na hlavu v porovnání s ostatními zeměmi bývalého východního bloku. Česká republika v tomto srovnání předčila například i státy, které do Evropské unie vstoupily o několik let dříve, například Řecko nebo Portugalsko. Česká ekonomika také dohání Itálii patřící k zakládajícím členům evropského bloku.

Kromě toho Bloomberg informuje, že česká vláda hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM své uspokojivé výsledky v českém hospodářství využije k uvolňování více peněz na sociální výdaje. Schillerová agentuře sdělila, že jednou z nejvyšších priorit současné vlády je zlepšení situace seniorů. „Kdy jindy bychom měli zvýšit důchody než v době prosperity? Myslím si, že se nám daří dobře, a společnost by měla sdílet přínosy hospodářského růstu s těmi, kteří to potřebují,“ uvedla.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

česká verze Green Dealu

Ono něco takového fakt existuje? A lze tomu rekordnímu zdražení nějak zabránit? Proč to vláda dělá? Je to její vůle nebo za to může EU? Vždyť se v posledních letech zdražovalo už tolik, kde na to máme brát?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Británie má naběhnuto k vládě islámu. Ben Kuras o milované zemi

4:44 Británie má naběhnuto k vládě islámu. Ben Kuras o milované zemi

„Žijeme v pohádkové zemi hrnečků, co vaří, a oslíčků, co se otřepávají. Byla už stokrát rozkradená a…