ČR, rasově čisté údolíčko, posmíval se ministr Dvořák. Lidé se neudrželi

09.08.2024 18:51 | Monitoring

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák se pustil do hádky ohledně rasismu a kam by měla směřovat naše země. „Prchají snad zoufalí Britové a Švédi houfně k nám, aby se zachránili v našem rasově čistém údolíčku? Nevšiml jsem si,“ napsal Dvořák v diskusi. „Budete se u voleb hodně divit, až vás rasově čisté údolíčko pošle do hajzlu,“ přišla mu ihned odpověď.

ČR, rasově čisté údolíčko, posmíval se ministr Dvořák. Lidé se neudrželi
Foto: ČT24
Popisek: Náměstek ministra zahraničí Martin Dvořák

Ministr Dvořák, jenž sedí v čele ministerstva pro evropské záležitosti, se opřel do kampaně SPD Tomia Okamury. Sdílel reklamní banner SPD se sloganem „Nedostatky ve zdravotnictví nevyřeší ‚chirurgové‘ z dovozu“. Na banneru je obrázek násilně vypadajícího černošského muže v ulici se zakrváceným nožem v ruce.

„Jak jsme si včera psali o podněcování k nenávisti, které občas používají politici, tak tohle je jasná a hnusná ukázka domácí produkce. Stále je tu s námi i nepokrytý rasismus a přesně takové příkopy se hodí všem našim nepřátelům,“ poukázal na nebezpečí zneužití rozdělené společnosti nepřátelskými zeměmi.

Na jeho post se ozval Jirka Kotel s tím, že nechce, aby Česká republika skončila jako Velká Británie nebo Švédsko. „Já nechci, abychom skončili jako Británie anebo Švédsko,“ sdělil Kotel ministrovi.

To pro ministra ovšem byla výzva na smeč. „Já bych si naopak velmi přál, abychom žili v zemi, jejíž standard a kultura by se daly s Británií nebo se Švédskem srovnat. Znám je obě docela dobře. Co o nich víte Vy?“ nakladl otazník Dvořák.

V odpovědi se ministr dozvěděl, že ne každý má na to, aby zaplatil dětem soukromé školy. Přitom o veřejných školách a o nebezpečí v nich je informací víc než dost, podotkl další diskutující. „Pane Dvořáku, ne všichni si pak můžeme dovolit si uklidit ratolesti na soukromé anglické školy, kde budou v bezpečí. Myslím si, že na téma nebezpečí ve školách je toho po internetech ohledně Švédska a UK víc než dost…“ dozvěděl se Dvořák. Jenže takové odpovědi ministr nerozuměl. „Tak teď tomu nerozumím. Ty ‚anglické školy v bezpečí‘ jsou tedy v té nebezpečné UK?“ zeptal se bezelstně Dvořák. Odpovědi se dočkal velmi rázné. „Ano, debile. Pokud si zaplatíš soukromou, kam se migrant nedostane. Je to tak těžké pochopit?“ odvětil hezky od podlahy diskutující.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bože kolik volů se na nás pase!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegusta , 09.08.2024 19:49:54

|  18 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…