Carlson na pódiu s Kennedym. Výbušné: Deep State v USA. EU cenzuruje. Covid, umlčování

06.09.2024 22:25 | Monitoring

Tucker Carlson se vypravil napříč Spojenými státy se svou živou diskusní show. Do Kalifornie si pozval k rozhovoru i Roberta F. Kennedyho, nezávislého kandidáta na prezidenta, který se své kandidatury vzdal ve prospěch Donalda Trumpa. „Nyní jsme svědky vzniku totalitarismu ve všech západních demokraciích jako nic, co jsem si kdy dokázal představit. Evropa již nemá svobodu projevu. Evropská unie oficiálně cenzuruje informace na internetu,“ řekl Kennedy.

Carlson na pódiu s Kennedym. Výbušné: Deep State v USA. EU cenzuruje. Covid, umlčování
Foto: Screen: T. Curlson - síť X
Popisek: Robert F. Kennedy v show Tuckera Carlsona.

Tucker Carlson ve svém živém vystoupení promluvil k publiku krátkým projevem. Ukázal, že rozdělení společnosti je všude, i v USA i v jednotlivých státech Spojených států. „Charakteristickým znakem každé fungující a šťastné společnosti je spravedlnost. Férovost. I malé děti chápou, když je něco nespravedlivé. Dal jsi mé sestře dvě sušenky. A mně jsi dal jen jednu. To vás ovlivní po zbytek vašeho života. To ovlivní vztah mezi sourozenci více než cokoli jiného. Chcete zničit vztah mezi svými dětmi, což je to nejhorší, co můžete dětem udělat. Upřednostňujte jedno před druhým, to je to nespravedlivé. A děti mají pronikavý smysl pro spravedlnost, který nikdy nezmizí, protože je to zakódováno v tom, kým jsou. Mají to v genech. Narodily se s tím. Všichni to máme v genech. Narodili jsme se s tím. Víme, když je něco nespravedlivé. A ta nejnespravedlivější věc, kterou můžete udělat, je potrestat lidi, kteří se snaží ze všech sil a dodržují pravidla. A to zahrnuje každého jednotlivého člověka v této místnosti ze státu Kalifornie, který je držen v opovržení a nenávisti lidmi, kteří řídí váš stát,“ vypálil Carlson do zaraženého publika.

„Neprovádím žádné vloupání do domů. Nevplížil jsem se sem nelegálně z cizí země. Platím své zatracené daně. Proč? Z jakého důvodu mě nenávidíte?“ ptal se sugestivně za nenáviděného občana USA Carlson.

A dodal, že vláda by měla lidem líbat nohy a děkovat jim za to, že jsou, jací jsou. „Děkuji vám, svědomitý, etický Kaliforňanče, že jste toto místo vylepšili, že jste nevyhazovali odpadky z okna svého auta, že jste si sjednali pojištění auta, že jste neřídili opilí, že jste se nepřipojili k pouličnímu gangu, že jste platili daně, že jste financovali celou tuto groteskní šarádu, které říkáme vláda,“ pronesl Carlson to, co by měla podle něho říkat vláda.

Ale nic takového se podle Carlsona neděje. „Všichni tito lidé naprosto pohrdají produktivními, kreativními, svědomitými, zákona dbalými občany státu,“ zkonstatoval a řekl, že se pak není co divit, že se lidé z Kalifornie stěhují do jiných států USA, kde se k nim chovají s větší úctou.

Poté na pódiu uvítal Viveka Ramaswamyho, spisovatele, neúspěšného republikánského kandidáta na prezidenta, který dal svou podporu Donaldu Trumpovi.

Vivek Ramaswamy přiznal, že právě dopisuje knihu, která se bude jmenovat Pravda. A tak se Tucker Carlson hned zeptal, kde ta pravda je.

„Bůh je skutečný. Existují dvě pohlaví. Fosilní paliva jsou požadavkem pro lidskou prosperitu. Obrácený rasismus je rasismus. Otevřená hranice není hranice. Rodiče určují výchovu svých dětí. Nukleární rodina je největší formou vlády, která je lidstvu známá. Kapitalismus nás pozvedá z chudoby. V USA existují tři větve vlády, nikoliv čtyři. A americká ústava je nejsilnějším a největším garantem svobody v lidské historii,“ vyjmenoval Ramaswamy deset pravd, které naplňují jeho novou knihu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Málokterý rozhovor tak přesně odhaluje americkou povahu, jako tento., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 07.09.2024 7:52:58
Nemám naprosto nic proti panu Tuckerovi, který je vynikající novinář, pan Kennedy je uměřený, přemýšlivý a odvážný člověk v rámci možností. Ovšem ten spisovatel, to je číslo. Pro své "bádání" si nevybere nic menšího než Pravdu, a z celého postoje na všechny strany čumí nadřazenost USA, jejich systému, jejich mysli. Přitom část jeho proklamací nejsou pravdy, nýbrž hesla. Řada národů si v historii prošla obdobím, kdy sami sebe považovaly za národ vyvolený a tento postoj chtěly namlátit do hlav ostatních ohněm a mečem. V dávné minulosti to byli Mongolové, Tataři, Římané, Židé ten pocit mají permanentně, prošli si tím Němci i SSSR. V současné době jsou to Američani. A pořád nechtějí pochopit, že každá taková éra jednou skončí, a na té křižovatce se právě USA dnes nacházejí. Pan spisovatel by si měl uvědomit, že pravda, má-li být pravdou, musí fungovat v královském paláci v Londýně, stejně jako ve slumu kdesi v Dillí, u Tuarégů na Sahaře či u Eskymáků na Sibiři. To, že něco jakžtakž funguje v Bílém domě, z toho nedělá pravdu. Musím přiznat, že ta americká namyšlenost, přezíravost a pocit vlastní výjimečnosti mi hodně pije krev.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

8:30 Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

Snažil se verbovat Afghánce pro Ukrajinu, chtěl vypálit Kreml a objevil se v propagačním videu. To j…