Chodíte ke svobodným volbám a máte si toho vážit. Pekarová vysvětlila rozdíl mezi demokratickými stranami a stranami jednoho muže

24.09.2022 19:49

Před kamery veřejnoprávní televize se postavila také předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Posteskla si, že ke komunálním volbám přišlo jen asi padesát procent voličů. A naznačila, co teď bude zásadní.

Chodíte ke svobodným volbám a máte si toho vážit. Pekarová vysvětlila rozdíl mezi demokratickými stranami a stranami jednoho muže
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, aktuálně také šéfka Sněmovny, poděkovala všem občanům, kteří přišli k volbám.

„Naši občané mají možnost chodit ke svobodným a demokratickým volbám a měli bychom si toho vážit,“ začala Pekarová Adamová.

Volební účast se pohybuje okolo padesáti procent a podle předsedkyně TOP 09 je škoda, že toto číslo není vyšší, že si nemalé množství lidí nechá ujít možnost rozhodnout o tom, jak bude vypadat park u jejich bytu, jak budou vypadat nejbližší chodníky a tak podobně.

Pokud jde o výsledky TOP 09, podle Pekarové Adamové je lhostejné, zda jde o samostatný výsledek TOP 09, nebo společný výsledek v koalici.

„Ty společné kandidátky ukazují, že jsme se byli už předem schopni dohodnout, jak budeme už do voleb vystupovat společně a poté společně ovlivňovat vývoj v jednotlivých městech a obcích. My už, když jsme domlouvali koalici SPOLU, tak to nebyl projekt pro jedny volby. Byl to projekt na vícero voleb,“ dala se slyšet Pekarová Adamová.

Zdůraznila také, že je na jednotlivých organizacích TOP 09,  s kým se rozhodnou spolupracovat a s kým ne.

„Jsme demokratické strany, nejsme stranami jednoho muže, jaké tady vidíme, tak to necháváme na těch lidech... Obecně řečeno, někde, kde už ti lidé spolu zažili jiné koalice, tak ty osobní vztahy, to se do toho promítá. Teď se hraje o to, kdo bude s kým schopen vytvořit koalici a spravovat město,“ uvedla Pekarová Adamová.

Popsala také, co teď podle ní bude zásadní. Bude zásadní vytvořit funkční koalici a podílet se na správě co největšího počtu měst a obcí.

„Smysluplnou koalici, která vydrží déle než nějaký půlrok až rok. Lidé očekávají, že politici budou řešit to, co občany trápí, a nebudou řešit nějaké své vnitřní problémy,“ konstatovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …