Co to řekl?! Lidé mají zvládnout energie sami? Ať rezignuje! Okamura před debatou zjistil, co ohlásil Vystrčil. Bouchlo to

21.08.2022 13:13 | Zprávy

Moderátorka Terezie Tománková odstartovala politický pořad Partie na CNN Prima News debatou ministra dopravy Martina Kupky (ODS) a předsedy SPD Tomia Okamury. Byla to debata místy velmi vyostřená. „Vaší hlavní prioritou je obnova Ukrajiny a její členství v EU. S tím drtivá většina občanů nesouhlasí. Nesouhlasí s tím ani SPD. Lidé si myslí, že je třeba řešit potřeby občanů v energetické krizi,“ křičel do kamer Okamura. Kupka odpověděl stejně ostře.

Co to řekl?! Lidé mají zvládnout energie sami? Ať rezignuje! Okamura před debatou zjistil, co ohlásil Vystrčil. Bouchlo to
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Šéf SPD Tomio Okamura v nedělní Partii

Tománková nejprve upozornila na průzkum pro CNN Prima News, podle kterého by hnutí ANO získalo 31 procent hlasů, a druhá ODS by získala 15,5 procenta. SPD na třetím místě by získala asi 12 procent. Tománková chtěla od ministra dopravy slyšet, co na tento průzkum říká.

Kupka nejprve zmínil invazi sovětských vojsk do Československa. „V dnešním dni má opravdu to výročí zvláštní váhu,“ upozornil s odkazem na aktuální ruskou agresi proti Ukrajině. Naštěstí těch obětí na životech nebylo tolik, jako je dnes na Ukrajině. Je třeba si to připomínat, aby bylo zřejmé, že přes všechny těžkosti, přesto, jak je ta situace složitá, tak žijeme ve svobodě,“ zdůraznil Kupka.

Pokud jde o samotný průzkum, podle místopředsedy ODS ukazuje, že se občanští demokraté těší důvěře občanů, i když Kupka by podle svých vlastních slov uvítal, kdyby se ODS těšila důvěře ještě větší. Zdůraznil také, že vláda nemůže postupovat tak, jak to dělají opoziční a populistické strany, to jest slíbit všechno a všem. A hned. „My musíme postupovat tak, abychom lidem pomohli, ale zároveň, abychom neúměrně nezvyšovali zadlužení České republiky,“ prohlásil Kupka.

Také Okamura se vrátil k srpnu 1968 a upozornil, že ve Sněmovně je za SPD poslancem Jaroslav Bašta, který byl za komunistů vězněn pro své názory a podepsal Chartu 77.

Poté začal vládu kritizovat.

„Drtivá většina lidí už vaší vládě nedůvěřuje. Vy asi žijete někde v oblacích. Většina občanů vaši vládu nechce. Vy jste fakticky menšinovou vládou, protože u posledních voleb propadl milion hlasů a to vesměs hlasů lidí, kteří by s vaší politikou nesouhlasili, takže vy jste fakticky vláda menšinová a měli byste se podle toho chovat,“ zesiloval Okamura hlas hned od počátku pořadu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Danko: Za peníze lidí svoji propagandu točit nebudete. Nedovolíme

16:42 Danko: Za peníze lidí svoji propagandu točit nebudete. Nedovolíme

Na Slovensku se budou měnit pravidla pro veřejnoprávní média. A to včetně financování filmů. Změna p…