Dnes se má Babiš spojit s Orbánem. Ve Vídni

30.06.2024 7:00 | Monitoring

V pondělí budou podle nejnovějších informací známy tři nové pravicové frakce v Evropském parlamentu. V jedné z nich spojí síly Babiš s Orbánem, má jít o vlastenecky založenou europarlamentní frakci, informace se objevily na sociální síti X.

Dnes se má Babiš spojit s Orbánem. Ve Vídni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

A spojit se mají také s Marine Le Penovou a nizozemským politikem Geertem Wildersem v pravicové frakce Identita a demokracie (ID). SPD by měla v Evropském parlamentu zasedat ve frakci s Alternativou pro Německo.

„V pondělí budou známy 3 krajně pravicové frakce v europarlamentu: ID (Marine Le Pen, Wilders…), Suverenisti (AfD, SPD…) a Vlastenci (Orbán, Babiš…),“ oznámila na sociální síti X Kateřina Šafaříková, zpravodajka z Bruselu pro Hospodářské noviny.

„Babiš, Orbán a Kickl (rakouská strana FPÖ) se zítra ráno setkají ve Vídni. Podle rakouských médií přijdou v 10.00 s oznámením. ,Vlastenecký manifest',“ uvedla Aneta Zachová z webu Euractiv.

Vytvoření nové europarlamentní skupiny oznámil šéf hnutí ANO Andrej Babiš s tím, že bližší detaily představí v dalším týdnu. „V Evropském parlamentu založíme novou frakci proti migraci a pro změnu Green Dealu,“ oznámil ve čtvrtek dopoledne na sociální síti Instagram předseda hnutí ANO Andrej Babiš. „Brzy se dozvíte víc,“ nechtěl prozrazovat, kdo budou jeho spojenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 68 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jednota EU se drolí. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseučitel rossi , 30.06.2024 8:28:25
Marine Le Penova má nakročeno ovládnout předčasné volby ve Francii.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

4:45 Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

Strategie dnešních elit včetně Fialovy vlády na ovládnutí lidí? „V současnosti podle mého názoru pla…