Dozimetr, Rakušan, ovlivňování voleb. U těch „správných“ média hříchy posuzují jinak, říká Nacher

28.07.2024 18:13 | Monitoring

Poslanec Patrik Nacher vytáhl dvojí metry, které se staly „běžnou“ součástí naší společnosti. Ukázal na pokrytectví médií i politiků. Srovnal mediální pohled na protivládní demonstrace za Andreje Babiše i za Petra Fialy. Ukázal na dvojí metr soudů, kdy za slova o „podříznutí svině“ na adresu prezidenta Zemana si radní za ODS neodnesl žádný trest, za slova o obraně před pandemickým zákonem si občan odnesl pět a půl roku za mřížemi. A další a další dvojí metry, které Patrik Nacher sázel jeden za druhým.

Dozimetr, Rakušan, ovlivňování voleb. U těch „správných“ média hříchy posuzují jinak, říká Nacher
Foto: Hans Štembera
Popisek: Patrik Nacher (ANO)

Patrik Nacher si vytvořil na YouTube podcast s názvem Dvojí metr, kde ukazuje, jak se referuje o problémech společnosti dvojím způsobem. Dvojí metr si rozdělil do čtyř kategorií.

První kategorií jsou protivládní demonstrace. Takzvané správné a špatné protivládní demonstrace. „Za vlády ANO byly demonstrace tehdejší opozicí označovány jako boj za svobodu a demokracii. Protesty tehdy měly velký smysl, neboť situace nebyla normální,“ poukázal Nacher na demonstrace proti vládě ANO. Pak ale přišly demonstrace proti vládě Petra Fialy. „Naproti tomu za vlády pětikoalice jsou demonstrace, kdy jsou jejich účastníci soustavně nálepkováni jako dezoláti populisticky podléhající ruské propagandě a mající absurdní rysy,“ poukázal na první dvojí metr Nacher.

Ukázal i na mediální pokrytí protivládních demonstrací. Milionu chvilek pro demokracii se dostalo širokého mediálního pokrytí. „Těmto protivládním demonstracím za vlády ANO se dostávalo obrovského mediálního prostoru, především organizaci Milion chvilek pro demokracii, jejíž tehdejší předseda Mikuláš Minář se na jeho základě neúspěšně pokusil o vstup do vysoké politiky. Jo, tak často byl v médiích, že byl takhle známý,“ poukázal na nedávnou minulost Patrik Nacher a pokračoval v palbě dál.

„Naproti tomu za vlády pětikoalice jsou organizátoři demonstrací dehonestováni, shazováni, nálepkováni nelichotivými označeními a jejich mediální prostor se aspoň bránit je minimální,“ ukázal Nacher na mediální obraz současných demonstrací.

Poslanec Nacher ukázal i na to, jak jsou mediálně i z úst politiků popisovaní účastníci demonstrací. A ukázal na účastníky demonstrací proti vládě Petra Fialy. „Jsou označováni za extremisty, radikály, dezoláty, kteří prosazují ruské narativy,“ ukázal na nálepky a pokračoval s popisem toho, jak se mluvilo o demonstrantech proti vládě ANO. „Naproti tomu lidé, kteří se na protestních akcích vymezovali vůči vládě Andreje Babiše, byli aktivisté, kterým záleží na osudu demokracie v této zemi,“ zmínil a dodal, že excesy jedinců mediálně definovaly demonstrace proti Fialovi, zatímco excesy na demonstracích proti Babišovi byly jen projevy jednotlivců. Přičemž bylo nepředstavitelné paušalizovat na jejich základě celou demonstraci proti Babišově vládě, na druhou stranu je běžné paušalizovat excesy na demonstracích proti Fialově vládě, a ukazovat tak celou demonstraci jako absurdní a špatnou.

Poslanec Patrik Nacher se propracoval k druhé kategorii dvojích metrů. Tu si nazval volby a předvolební kampaně. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tohle je tady už všeobecně známo , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKrálovna Kleopatra , 28.07.2024 18:44:04
zase žijeme v totalitě, šikaně slušných lidí, favorizování ......., přehlížení grázlovin vládních prominentů, rozkrádání, a korupce, prosazování zvrhlostí, úchyláren a to v míře, jak to ani za komoušů nebylo.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…