Dusno v USA: Kennedy žaluje Severní Karolínu. Kvůli kandidátce

01.09.2024 9:37 | Zprávy

Předvolební napětí v USA dál houstne. Bývalý prezidentský kandidát Robert F. Kennedy se pustil do boje se Severní Karolínou. Po tomto státě chce, aby bylo z volebních lístků neprodleně odstraněno jeho jméno. Kennedy mladší si řekl, že pokud to nepůjde po dobrém, půjde to po zlém. A Severní Karolínu zažaloval.

Dusno v USA: Kennedy žaluje Severní Karolínu. Kvůli kandidátce
Foto: Repro Youtube
Popisek: Robert Kennedy junior - kandidát na amerického prezidenta

Robert F. Kennedy Jr. se pustil do právní bitvy se Severní Karolínou. Devátý nejlidnatější stát USA, v němž žije přes deset milionů lidí, tlačí podle serveru televize Fox News k tomu, aby odstranil jeho jméno z volebních lístků.

Protože svou kandidaturu jako nezávislý již ukončil a podpořil republikána Donalda Trumpa. Demokraté, pravděpodobně ve snaze Trumpovu pozici oslabit, naopak prosazují, aby Kennedyho jméno na volebních lístcích zůstalo.

Je o tom přesvědčen i investor Collin Rugg, podle něhož demokraté nepáchají nic menšího, než zradu na demokratickém systému.

Kvůli strachu z Kennedyho podpory prý „demokraté bojují za to, aby zůstal na volebních lístcích v Michiganu a Wisconsinu, aby tím odebrali hlasy Trumpovi. Kennedy prozradil, že je nucen vydat deset milionů dolarů na obranu před demokraty, kteří ho chtějí udržet na volebních lístcích,“ informuje Rugg.

 

 

A Robert F. Kennedy mladší si řekl, že když to nejde po dobrém, půjde to po zlém. A Severní Karolínu zažaloval. Žalobu podal na Volební výbor státu Severní Karolína.

Když přerušil svou kampaň, Kennedy řekl, že má v plánu ponechat své jméno na hlasovacích lístcích v bezpečných demokratických a republikánských státech, ale nechce být jazýčkem na vahách ve státech, kde vítěz není jasný. A průzkumy ukázaly, že Severní Karolína patří právě k takovým státům.

„Ve čtvrtek volební komise poměrem hlasů 3:2 zamítla Kennedyho žádost, aby odstranili jeho jméno z lístků, s odůvodněním, že v 67 ze 100 okresů již byly vytištěny téměř 2 miliony hlasovacích lístků a jejich přepracování by stálo stovky tisíc dolarů,“ napsal server televize Fox News s připomínkou, že Severní Karolína patří ke státům, které svým občanům umožní hlasovat v prezidentských volbách v předstihu již na počátku září. Hlasovat předčasně mohou všichni registrovaní voliči, kteří o to projeví zájem.  

„Když mluvíme o vytištění hlasovacího lístku, nemluvíme o ... lisování ,kopie' na zařízení Xerox. To je mnohem složitější a víceúrovňový proces,“ poznamenala výkonná ředitelka volební komise Karen Brinson Bellová.

BBC připomněla, že na začátku tohoto roku dosahoval Kennedy v průzkumech prezidentských preferencí jako nezávislý kandidát v průměru asi 15 %. V jeho vystoupení se mísila anti-establishmentová a antikorporační rétorika s liberálními sociálními postoji, environmentalismem a kontroverzním skepticismem ohledně vakcín.

V průběhu času podpora Kennedyho klesla k jednociferným číslům.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Další pokus o volební podvod, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka 59 , 01.09.2024 9:58:12
ze strany neoliberálního DeepState.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…